Легка атлетика

Тамбері потрапив у лікарню перед початком змагань Олімпіади

Призер Олімпійських ігор-2020, італієць Джанмарко Тамбері був госпіталізований у лікарню з підозрою на сечокам’яну хворобу нирок. Про це повідомив спортсмен у себе в Instagram.

Тамбері втретє потрапив до складу на Олімпійські ігри, щоб захистити свій титул чемпіона Токіо-2020 у стрибках у висоту. Для італійця Ігри в Парижі почалися невдало, адже Джанмарко у день відкриття Олімпіади-2024 втратив свою обручку в річці Сені, по якій прямувало судно з італійськими спортсменами.

32-річний легкоатлет вже готувався до свого першого випробування на шляху до захисту “золота” Ігор — кваліфікації у стрибках у висоту, які заплановані на 7 серпня. Однак його участь під питання через проблеми зі здоров’ям.

У неділю, 4 серпня італієць Джанмарко Тамбері заявив у себе в Instagram, що він потрапив у лікарню через камінь у нирках. За його словами біль був таким різким, що його відправили на обстеження за три дні до змагань.

“Вчора, через 2 години після того, як написав у соцмережі «Я на це заслужив», відчув різкий біль у боку. Перша допомога, КТ, УЗД, аналізи крові. Ймовірні камені в нирках. І ось за три дні до забігу, заради якого я пожертвував усім, лежу в ліжку з температурою 38,8”, — сказав Тамбері.

Повідомив італієць і про те, що йому порадили залишитися в Італії та відкласти поїздку до Франції.

“Я мав би у неділю вилетіти до Парижа й розпочати свою подорож до цієї великої мрії, але натомість мені порадили відкласти політ на понеділок”, — розповів легкоатлет.

Однак, олімпійський призер Токіо-2020 у висоту не втрачає надію виступити на Іграх та обіцяє віддатися змаганням, “в якому стані б не був”.

“Тільки одне можна сказати напевно, не знаю, як туди потраплю, але буду там. На цій платформі я викладуся, як можу, до останнього стрибка, в якому стані б не був”.

Оновлено: пізніше Тамбері опублікував допис з літака. Найімовірніше, він вилетів у Париж для участі на Олімпіаді-2024.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x