Новини Олімпіади

Франція не допустила частину журналістів із Росії та Білорусі на ОІ

Французькі правоохоронці перевірили 960 тис. досьє для допуску до роботи на Олімпійських іграх.4340 осіб були виключені з делегацій та персоналу, серед них — журналісти, підозрювані у шпигунстві на користь іноземних держав.Франція не допустила частину журналістів із Росії та Білорусі на Олімпійські ігри.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен в інтерв’ю Le Journal du Dimanche розповів про масштабні перевірки, проведені його службами для гарантування безпеки на Олімпійських іграх, які відбудуться в Парижі. З майже мільйона адміністративних розслідувань, 4340 осіб були виключені з делегацій та персоналу, серед них — журналісти, підозрювані у шпигунстві на користь іноземних держав.

Дарманен зазначив, що під час перевірок були виявлені близько сотні осіб, підозрюваних у шпигунстві, які діяли під різними прикриттями, включаючи журналістів та технічний персонал. Основні країни, з яких походили ці підозрювані — Росія та Білорусь. Міністр підкреслив, що такі заходи безпеки необхідні для запобігання можливим кібератакам та іншим загрозам.

Міністр також зазначив, що були відмови у допуску великої кількості російських журналістів, які претендували на висвітлення Ігор, хоча присутність росіян, що працюють у Міжнародному олімпійському комітеті, була дозволена.

«Ми відмовили великій кількості «журналістів», які стверджували, що збираються висвітлювати Ігри. З іншого боку, ми допустили присутність росіян, які працюють у Міжнародному олімпійському комітеті. Ми виходимо з принципу обережності», — пояснив Дарманен.

Щодо терористичної загрози, міністр повідомив, що 19 осіб були ідентифіковані як активні загрози та виключені з-поміж учасників, разом з 359 особами, які підпадали під зобов’язання залишити території Франції. Крім того, 139 осіб з «файлів S», які включають радикальних ісламістів та ультраправих і ультралівих активістів, також були виключені.

Дарманен запевнив, що на цей момент немає конкретних загроз безпеці Олімпійських ігор і церемонія відкриття відбудеться за планом. Міністр подякував 45 000 правоохоронців, які гарантуватимуть безпеку під час Ігор.

Однак, міністр наголосив, що країна має бути готова до будь-яких непередбачених обставин та загроз, зокрема, завдяки плану на випадок надзвичайних ситуацій.

Літні Олімпійські ігри відбудуться у Парижі з 26 липня по 11 серпня. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у грудні оголосив, що росіяни будуть допущені на Олімпіаду як нейтральні спортсмени.

detector.media

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x