Інші види спорту

Павленко (b-girl Kate) – про виступ на Олімпіаді: Тут зібрався весь цвіт світового спорту

Україна дебютувала в новій дисципліні Олімпійських ігор — брейкінгу. Наша країна була представлена двома спортсменками Катериною Павленко (b-girl Kate) та Анною Пономаренко (b-girl Stefani).

Однією з двох спортсменок, яким вдалося пройти до 1/4 фіналу стала b-girl Kate. Серед інших двох, які завершили виступи на груповому етапі, стала її колега по команді b-girl Stefani. За вихід до півфіналу Kate змагалася з першою сіяною — представницею Китаю 671. Однак далі українка пройти не вдалося — b-girl Kate завершила свої виступи в 1/8.

У коментарі для пресслужби НОК України спортсменка зазначила, що чвертьфінальний поєдинок пішов не за її планом: «Зробила замість другого раунду третій, яким хотіла закінчувати батл. І потім у мене взагалі збилася програма. Не змогла згадати, що робити».

«Дещо складно було виступати проти Stefani, подруги по команді, тому що брейкінг передбачає агресивний стиль поведінки. Можливо тому в чвертьфіналі я переплутала порядок елементів, важко було налаштуватись», — відповіла спортсменка на запитання про батл з іншою представницею збірної України Анною Пономаренко (b-girl Stefani).

«Враження від олімпійського дебюту просто нереальні. Тут зібрався весь цвіт світового спорту, кожного дня навколо стає все більше Олімпійських чемпіонів. Приємно відчувати себе кращою з кращих», — ділиться спортсменка своїми від перебування в Олімпійському селищі.

B-girl Kate родом із Харківщини, але вже тривалий час проживає в США. Востаннє спортсменка була вдома минулого року. Під час візиту вона відвідала свою квартиру, де були вибиті вікна, а також дачу, яку розмародерили в перші дні війни під час окупації:

«Чесно, я чомусь навіть зарядилася, коли туди приїхала. Просто побачити свій дім, рідних, друзів. Все дуже змінилося. Я виїжджала, коли ще не було війни. Я дуже люблю Харків. Було просто дуже боляче на це дивитися і на те, що люди до цього звикли. Харків — залізобетонний. Я захоплююся цими людьми, які там залишилися, живуть і не дають місту загинути».

НОК України

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x