Легка атлетика

Магучіх: не варто було б зупинитися, бо в нас попереду Олімпійські ігри

На шляху до Олімпійських ігор Магучіх перемогла на всіх змаганнях сезону, окрім зимового чемпіонату світу в Ґлазґо, на якому її обійшла Нікола Оліслаґерс.

“Моя тренерка казала, що, можливо, варто було б зупинитися, бо в нас попереду Олімпійські ігри, — зазначила Ярослава. — Звичайно, це важливіше, але я відчувала, що можу це зробити, і, якщо чесно, хотіла спробувати світовий рекорд. Я також відновилася після мікротравми, яку мала перед чемпіонатом Європи. Тепер я здорова, готова битися і бити вже свій світовий рекорд тут, у Парижі, де мене дуже сильно підтримували”.

“Коли я стрибнула [рекордні 2.10 метра], була щасливою. Але на наступний день щастя зникло, бо був обстріл Охматдиту, — згадує Магучіх напередодні фіналу Олімпіади-2024. — Це просто жах. На жаль, Росія продовжує атакувати навіть у період Олімпійських ігор. Про жоден мир з нею домовитися не можемо. Тому один день відсвяткувала, як стрибнула [світовий рекорд], — і все”.

Коли Ярослава Магучіх виступає на Олімпіаді-2024
Неділя, 4 серпня. 20:55 — Стрибки у висоту (жінки). Фінал.

Україну представлять Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко. Головна конкурентка Ярослави в боротьбі за “золото” — срібна призерка Олімпіади-2020 і бронзова призерка чемпіонату світу-2023, австралійка Нікола Оліслаґерс — єдина спортсменка, окрім Магучіх, яка цього сезону стрибала вище двох метрів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x