Інші види спорту

Харлан: Ми тільки можемо зробити щось неймовірне – виграли Олімпіаду

Дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан прокоментувала золото в командній шаблі у Парижі-2024.

– Сильний взагалі день, у вас багато вдавалося: і у чвертьфіналі, і у півфіналі дуже впевнено перемогли. Але з Кореєю це був особливий бій.

– По-іншому ніяк.

– Він був гідний в фіналу. Ви виходили, коли було мінус 3. Я якраз у дівчат про це питав. Ви кажете, що побачили їхні погляди. Що відчували у цей момент?

– Останній бій?

– Була якась внутрішня впевненість?

– Ну, так. Я просто фехтувала. Не знаю, як це пояснити, чесно. Я можу це порівняти з Пекіном. Я можу сказати, я просто фехтувала. Я собі сказала перед цими Олімпійськими іграми, що я буду насолоджуватись. Я буду насолоджуватись. Я казала дівчатам також. І я насолоджувалась.

Ну, тобто щось виходило, щось ні. Але я просто перла туди. Була не була, що робити? Вже срібло є. Все, ми тільки можемо зробити щось неймовірне – перебуваючи на 19-му місці, виграти Олімпіаду. Ви що?

Ми почали сезон, кваліфікацію почали на 17-му місці в рейтингу. Ну, тобто, це щось неймовірне, я не знаю.

– Ми думали про те, що кореянки поступилися за бронзу на чемпіонаті світу. Ви про це думали? Чи ви таких думок не допускаєте?

– Взагалі ні.

– Це зовсім інший турнір, як казав один колись тренер?

– Ви сьогодні бачили французів. Дівчата дуже сильні, олімпійська чемпіонка, чемпіонка Європи, олімпійська віцечемпіонка, вони вигравали кожен турнір, мені здається. Але ви бачите, як воно сталося. Тобто це інший турнір.

Я дуже вдячна Україні, нашій країні, всім захисникам, захисницям. Дякую вам велике. Без вас би цього не було. Ми привеземо ці медалі і ми вам все покажемо.

– Ольга, пройшло 16 років, пройшло від того першого командного золота і до сьогоднішнього.

– Не кажіть. Я не старію взагалі (сміється).

– Якщо порівняти емоції і команди, чим команди можуть порівнятися і чим вони різні?

– Я не порівнюю ці команди. Я можу сказати, що це все одна команда. Коли ми були в Пекіні, ми були молоді і це була така сенсація, це було класно. Зараз інші Олімпіади взагалі. Кожен атлет, який тут зараз, хто кваліфікувався, це вже неймовірно. Тому ця Олімпіада, вона інша. І кожна медаль, вона як золота. І коли я вибрала бронзу, вона як золота, тому що ти це привозиш до України, це ти присвячуєш Україні. Вона інша ця Олімпіада зараз, вона цінніша, – сказала Харлан.

tribuna.com

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x