Теніс

Сестри Кіченок проаналізували програш в 1/4 фіналу Олімпіади: Так не повинно відбуватися

Український дует тенісисток Надія та Людмила Кіченок покинув парні жіночі змагання на Олімпіаді-2024. У 1/4 фіналу спортсменки у трьох сетах поступилися представницям Іспанії Сарі Соррібес-Тормо та Крістіні Букса (1:2).

Сестри Кіченок розпочали Олімпіаду-2024 з впевненої перемоги за два сети над китаянками Ван Сінь Ю та Чжен Сайсай — 6:2, 6:4. У 1/8 фіналу вони програли перший сет дуету американок Коллінз/Кравчик 3:6, але зуміли зробити камбек та пройти у чвертьфінал Олімпійських ігор.

В 1/4 фіналу змагань Надія та Людмила Кіченок зустрічалися з іспанками Соррібес-Тормо та Буксою. Пари обмінялися перемогами у сетах (3:6 та 6:2), а долю виходу в півфінал Ігор вирішив тайбрейк до десяти очок. Українки вели 7:3 по ходу тайбрейку, але у підсумку втратили перевагу та програли 10:12.

Після гри, сестри Кіченок в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт розповіли про помилки у грі, підтримку від українців на Олімпіаді та чи виступатимуть на Іграх-2028.

Про недоліки у грі
Людмила Кіченок: “Що було не так у першому сеті? Гадаю, ми трохи нервували. Намагалися знайти проти них якусь тактику, яка б працювала. Дуже поспішали у першому сеті. Намагалися активно грати самі, але припускалися помилок. Почали на них тиснути й це спрацювало. Вважаю, що енергія теж була”.

Третій сет? Так не повинно відбуватися. Але так сталося. Коли ми повели 7:3, нам треба було ще активніше та агресивніше грати, ще більше брати ініціативу у свої руки та догравати матч самим, не чекати помилок. Десь ми м’яко зіграли на супертайбрейку. У нас були дуже гарні шанси пройти далі, але не склалося”.

Надія Кіченок: “Грали на межі ризику, через це й були помилки. Трішки нервували, але потім покричали одна на одну, знайшли енергію. Емоції вийшли, й ми почали спокійніше грати”.

Про зміни під час поєдинку

Людмила: “Ми бачили, що вони роблять, що ми робимо не так і намагалися щось скорегувати, щоб це працювало. Вони [Букса та Соррібес-Тормо] добре грають. Але коли ми добре граємо, то в них нічого не виходило”.

Надія: “Коли ми не змінюємо рішення по ходу розіграшу, тоді все добре. Намагалися залишатися впевненим у своїх ударах та не змінювати рішення, не світитися. Спокійніше грали”.

“Так не повинно відбуватися”. Сестри Кіченок проаналізували програш 1/4 фіналу Олімпіади-2024 у парному розряді
Український дует Кіченок повторив найбільше досягнення на Олімпіадах у жіночому парному розряді, пройшовши у чвертьфінал змагань.

Про вплив підтримки українців на спортсменок

Людмила: “Підтримка на трибунах? Так, звісно, це теж допомагало нам повернутися у матч у другому сеті. Підтримка була просто супер”.

Надія: “У першому сеті було чутно: “Еспанья, Еспанья”, а потім у другому і третьому сеті чули “Юкрейн” більше. Це дуже приємно”.

Про те, чи представлятимуть Україну на Олімпіаді-2028 у Лос-Анджелесі

Людмила: “Так далеко не заглядали. Побачимо”.

Надія: “Побачимо, як життя складеться. Бо в нас у країні війна, виступати тут і представляти Україну — це вже велика честь. Сподіваємося, що все відбудеться. Хотілося б зіграти у Лос-Анджелесі”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x