Єдиноборства

Тренер Абдураїмова: досвід олімпійського турніру ні з чим не порівняєш

Другий український боксер завершив виступи на Олімпійських іграх-2024. Стартовий поєдинок у ваговій категорії до 57 кг програв Айдер Абдураїмов — за підсумками трьох раундів поступився болгарину Хав’єру Ібаньєсу Діасу.

Перевагу Ібаньєса Діаса після поєдинку визнав і тренер збірної України Дмитро Сосновський. В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт він апелював, що Абдураїмов не мав належного відновлення після виступів у Бангкоку.

Про олімпійський дебют Абдураїмова

“Хороший поєдинок, достойний, але наразі він гірший за [Ібаньєса Діаса] у всіх фазах та епізодах бою. І там не встиг, і там запізнився. Хоча в самому поєдинку старався, хотів [перемогти]. Є над чим працювати”.
“Це навіть не його вага. Він наразі бореться з вагою, бачу, що він десь притримує все. На кубку все склалося, але тут я з ним згоден, що він набрався досвіду і для нього це був великий плюс. По собі це дуже талановита людина і талановитий боксер.

Він їхав сьогодні [на стадіон] і казав, що мріяв про Олімпіаду. Кожен хоче. Усі національні команди України з будь-якого виду спорту приїхали, аби завойовувати медалі в такий важкий час, але [Айдера] потрібно розглядати як перспективного боксера”.

Про підготовку Абдураїмова до Олімпіади

“Йому важко. Він провів дуже важкий турнір провів у Таїланді напередодні Олімпіади і не встиг відновитися — там було по п’ять поєдинків на день. Він ще молодий спортсмен. Досвіду такого немає, як у [суперника]. Всі про це знають”.

“Як тренер, я вважаю, що коли ми здобуваємо ліцензії, нам потрібно хоча б пів року для виходу на рівень. До цього турніру ми також виводимо спортсменів на пік форми. Айдер провів п’ять поєдинків, переміг важких суперників. Однак ті місяць і два тижні, що залишилися, [не допомогли]”.
“Ми поверталися додому з Таїланду і починали збір з підготовки до Олімпіади на шостий день. Після місяця в Таїланді. Він навіть не встигав відновлюватися.

Навіть не було повноцінного збору в три тижні, бо я їм дав тиждень відпочити — вийшло тільки два тижні. Такі дрібниці не є виправданням, але зрозуміло, що [це важливо]”.

Про рівень змагань на Олімпійських іграх

“Досвід олімпійського турніру ні з чим не порівняєш: з міжнародними турнірами, з чемпіонатами світу, Європи. Олімпіада — це Олімпіада, і всі так кажуть.

Оскільки [організатори] обмежили кількість боксерів до 17, тут дійсно зібрані найкращі. З іншого боку, бачив поєдинок перед цим і думаю, що киргиза [чвертьфіналіста Мунарбека Сеїтбека Уулу] він би переміг спокійно”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x