Футбол

Пожечевський: олімпійська збірна України дасть бій Аргентині

Сьогодні у Франції олімпійська збірна України проведе заключний, третій за ліком, матч групового раунду Ігор-2024 з футболістами Аргентини. У цьому поєдинку для виходу із групи команді Руслана Ротаня потрібна лише перемога.

Про шанси наших олімпійців у розмові з кореспондентом UA-Футбол поділився колишній президент і головний тренер полтавської “Ворскли” Віктор Пожечевський.

– Думаю, що боротьба у цьому поєдинку буде серйозною і наша команда дасть супернику бій, – ділиться думками Віктор Олександрович. – Однак вважаю, що більше, ніж нічию, ми не витягнемо. А вона нас не влаштує. На жаль, все було втрачено ще у першому матчі з Іраком. Та гра олімпійській збірній України давалась, однак втримати переможний рахунок не судилося. Навіть нічия у поєдинку з іракцями могла б нам дати шанс вийти із групи.

– Зараз, коли наша олімпійська збірна опинилася у ситуації “Пан або пропав”, багато хто вважає, що все могло б бути інакше, якби провідні клуби еліти “Шахтар” та “Динамо” відпустили своїх гравців на Олімпіаду

– Я розділяю цю думку. Вважаю, що у даному випадку клуби вчинили неправильно. Україна вперше потрапила на Олімпійські Ігри, та ще й з такими труднощами – і щоб так до цього віднестись… Я розумію, коли наших футболістів не відпускають англійські та іспанські клуби, але щоб свої…. Втім, можливо ті ж Мудрик та Довбик не дуже хотіли їхати на Олімпіаду, адже вони у даній ситуації могли б більше втратити, ніж знайти. Їм зараз потрібно доводити свій високий рівень, як гравців основного складу. Поїхати ж в олімпійську збірну у підготовчий період до сезону – це наразити себе на певний ризик. Особливо це стосується Довбика, у якого цими днями вирішується питання підписання контракту. Так от, щодо іноземних клубів зрозуміло. А щодо наших, українських, то це зовсім інша справа. “Шахтар” міг би дати дозвіл Судакову, в “Динамо” – Бражку. Це обидва гравці, які у минулому році продуктивно грали на молодіжному чемпіонаті Європи, завоювавши путівку на Олімпійські Ігри. Вважаю, що у цій ситуації міг би втрутився Сергій Ребров, який є не тільки головним тренером національної збірної, а й віце-президентом УАФ.

UA-футбол

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x