Теніс

Ястремська – про майбутню суперницю на Олімпіаді: знаю як проти неї грати

Українська тенісистка Даяна Ястремська провела свій стартовий поєдинок на Олімпіаді-2024 у Парижі. У першому колі спортсменка у двогодинному поєдинку здобула вольову перемогу над представницею Бразилії Лаурою Пігоссі — 3:6, 7:5, 6:0.

Спортсменка дала коментар Суспільне Спорт, в якому розповіла про свої враження від першого змагального дня та поділилась думками щодо майбутніх суперниць на Олімпіаді. За словами спортсменки, хвилювання після минулих Ігор не давало їй сповна зосередитись на матчі у Парижі.

Про хвилювання під час перших сетів матчу проти Пігоссі

“Дуже хвилювалася, моя друга Олімпіада. На минулій Олімпіаді я програла в першому колі. Звичайно, всі спогади все одно всередині сидять, було дуже хвилююче. Вже трохи розігралася, тому почуваюся значно комфортніше та впевненіше. Думаю, наступне коло буде теж нелегке, але всередині буде спокійніше”.
“Перший сет? Це трохи особисте [причина, з якої погано почуваюся]. Я думаю, це лише [у цьому матчі]. Щодо третього сету, то, якщо чесно, нічого особливо не змінювала. Стала просто стабільнішою, краще працювала ногами, була збалансованішою. Звичайно, доклала зусиль, аби зібрати всю свою увагу. Не дуже добре почувалася, тому намагалася максимально чітко відіграти третій сет”.

Про перенесення змагань та збиття тренувального режиму

“Перенесення змагань збило? Вчора я взагалі не виходила на корт, не було можливості й хвилини постукати на корті. Думаю, це теж трохи позначилося на сьогоднішній грі. Грубо кажучи, лише під кінець другого сету я розігралася. Але вчора був складний день. Не розумію лише: чому коли за прогнозом видно, що дощ ітиме до кінця [дня], навіщо тримати гравців так довго, до самого вечора.
Ми сидимо в роздягальні — то треба бути готовою, то вже відбій, то знову розминаєшся. Якщо вони й переносять, то на 30-45 хвилин вперед. Вчора був не дуже приємний день. Всі хотіли чітко зрозуміти, як буде, бо скасували третій та четвертий запуски. Мене в другому запуску не скасовували, але сказали, що я буду першим запуском на іншому корті. Довелося трохи довше сидіти, ніж іншим, але всі в рівних умовах”.

Про якість корту у Парижі

“Не знаю, що казали інші дівчата, але від себе можу сказати, що дійсно велика різниця між Ролан Гароссом та [Олімпіадою]. На Ролан Гарросі вони ідеально гладкі, а зараз навіть на першому тренуванні я сказала, що корти дуже дивні — криві, з дивними відскоками, подекуди ямки”, — зазначила тенісистка.
“Мені вдалося потренуватися на цих кортах одного разу. Друге тренування в нас взагалі було під дощем, ми грали із сестрами [Кіченок] на Ангеліною [Калініною]. Пограли 45 хвилин, бо розпочалася злива. Під дощем, мокрим м’ячем — це теж не дуже добре позначилося на моєму плечі. На Вімблдоні воно почало мене турбувати, коли пограла мокрим м’ячем на мокрій траві”, — додала спортсменка.

Про майбутню суперницю за сіткою Олімпіади

“Осоріо? Так, багато матчів дивилася, і ми з нею, в принципі, в хороших стосунках. На Вімблдоні тренувалися. Знаю, як грати [проти неї] і що роботи, головне тепер — реалізувати”, — сказала тенісистка про свою суперницю за другим колом Камілу Осоріо.

Матч між Даяною Ястремською та колумбійською тенісисткою Камілою Осоріо відбудеться у понеділок, 29 липня.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x