Новини Олімпіади

Гутцайт: Робимо так, щоб наш будинок був в українських прапорах

Напередодні старту Олімпіади в Парижі президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт розповів про останні дні, перед стартом наших атлетів на Олімпіаді-2024 та кількість українських спортсменів, які візьмуть участь у церемонії відкриття Ігор-2024 у Парижі.

– Вадиме Марковичу, зворотній відлік часу до церемонії відкриття ХХХІІІ Олімпійських ігор пішов на дні. Усе йде за планом? 

– У принципі, все у нас нормально, спокійно. Для кожного спортсмена ми зробили все можливе, щоб він добре підготувався до Ігор-2024. Всі спортсмени одягнені у форму від нашого нового спонсора 4F. Перша група наших олімпійців вирушила у Париж 18 липня. Це представники спортивної гімнастики (Олег Верняєв, Назар Чепурний, Радомир Стельмах, та Анна Лащевська, – прим. авт.). За день до цього поїхала туди українська делегація на чолі з шефом місії Людмилою Панченко і її заступником Іваном Бондарчуком.

Зараз їхній штаб працює над тим, щоб у нашому Олімпійському селищі було все на високому рівні, для поселення і проживання всіх наших спортсменів (140 атлетів, – прим. авт.). Роблять так, щоб наш український будинок був в українських прапорах. Щоб усі бачили – тут живе національна збірна команда України. До 26 липня кожного дня будуть доїжджати в Олімпійське селище наші атлети. Тобто все йде так, як і повинно йти.

– В день, коли запалає вогонь Ігор-2024, яка кількість українських спортсменів буде вже у Франції? 

– На час відкриття Олімпіади, думаю, відсотків 50 буде вже там, в селищі. У деяких наших спортсменів змагання, розпочинаються 1-2 серпня, ну для чого їм приїжджати туди, скажімо, 24-25 липня? Хоча є спортсмени, в яких є бажання поїхати у Париж раніше, десь за тиждень.

Звісно, ми опрацювали всі питання, і створити всі умови, які просили кожен спортсмен і тренер. Робили це для того, щоб вони зрозуміли, що ми, функціонери – Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту, – намагаємося зробити все, щоб у жодного нашого атлета не було ніяких проблем.

sport-express.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x