Водні види спорту

Лискун: Страху немає, бо це для мене не перша Олімпіада

Олімпійська збірна України зі стрибків у воду завершила підготовку до Олімпійських ігор-2024 та відправилася у Францію. Почнуться Олімпійські ігри у цьому виді спорту 27 липня з жіночих синхронних стрибків з 3-метрового трампліна.

До складу збірної України на Олімпіаду-2024 відібралася і 22-річна Софія Лискун. Спортсменка здобула для України ліцензію в одиночному турнірі зі стрибків з 10-метрової вишки, а також разом з Ксенією Байло відібралася у синхроні, де країна загалом буде представлена лише вдруге в історії: у 2012 році Юлія Прокопчук та Вікторія Потєхіна посіли восьме місце у фіналі.

Перед від’їздом Лискун в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт розповіла про плани української збірної на Ігри у Парижі. За її словами, вони разом з Ксенією Байло, “робитимуть усе” щоб побити досягнення України у цьому виді спорту.

“Ми дуже раді цьому, бо це вперше для нас. Будемо намагатися показати найкращий результат, який був за всю історію та за увесь наш синхрон разом з Ксенією [Байло]. Будемо робити все, щоб результат був якомога вищим”, — сказала Лискун.

Поділилася спортсменка й власними переживаннями щодо Олімпіади. Лискун відзначила, що зберігає спокій, бо вже має досвід на великих турнірах — вже змагалася на попередніх Іграх у Токіо у 2021 році.

“Страху немає, бо це для мене не перша Олімпіада. Була на юнацькій Олімпіаді у 2018 році, потім вже в Токіо [на дорослій]. Це вже третя Олімпіада, але друга доросла, тому для мене це не вперше. І я дуже задоволена тим, що я знову потрапила на Олімпіаду. Це дуже гарна ознака для спортсмена”, — відверто розповіла стрибунка.

Згадала Лискун і про різницю у відповідальності між синхроном та індивідуальним виступом.

“Найбільш відповідальним є, мабуть, особистий виступ. Бо там я борюся більше сама із собою. Хоча і в синхроні це теж важливо, там лише три стрибки, які ми повинні зробити дуже гарно, і тоді буде гарний результат”, – зазначила Софія.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x