Інші види спорту

Чемпіон світу з десятиборства пропустить Олімпійські ігри 2024

Канадський десятиборець Пірс Лепаж знявся з Олімпійських ігор у Парижі через грижу міжхребцевого диска в спині. Про це він повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Лепаж брав участь у Олімпійських іграх-2020 у Токіо, де фінішував на п’ятому місці. Тоді спортсмен змагався із розірваним підколінним сухожиллям. У 2022 році спортсмен здобув “срібло” на чемпіонаті світу в Юджині, а у 2023-му став чемпіоном світу в Будапешті.

У 2024 році 28-річний десятиборець мав змогу вдруге поїхати на Олімпіаду, однак і цьогоріч не обійшлося без травми. Спортсмен публікував відео в Instagram, в якому зізнався, що вимушений пропустити Олімпіаду-2024.

За словами Лепажа, він дізнався про грижу у спині в квітні, але все одно планував поїхати на змагання в Париж. Проте виявилось, що десятиборцю потрібна операція на спині, що унеможливлює виступ у Парижі.

“Я ходив на зустрічі [з лікарями], пробував перевіряти. Сил не було. Насправді нічого не відбувалося, і дійшло до того, що міг би піти на Олімпійські ігри і набрати 7000 балів або завдати собі шкоди та ризикнути майбутніми довготривалими пошкодженнями. Мій розум хоче бути там, але моє тіло говорить мені не робити цього”.

“Останні кілька місяців були виснажливими. Дійсно важко спостерігати, як твоя мрія вислизає від тебе, навіть якщо ти докладаєш усіх зусиль. Я раніше проходив через травми, змагався з ними. Отже, до самого кінця, я думав, що збираюся виступити [на Іграх], але не можу змусити свою спину раптово почати працювати, як би я не намагався”, – сказав Лепаж.

Напередодні Олімпійських ігор, крім болю в спині, Лепаж також боровся з травмою кисті та руки, яку отримав під час тренування зі стрибків з жердиною, коли його жердина зламалася. Попри травми, представник Канади сказав, що спробує захистити титул чемпіона світу в наступному сезоні.

“Це найпроклятіший сезон у моїй кар’єрі. Найгірше те, що я відчуваю, що підвів багатьох людей, які підтримували мене. Однак завдяки цій травмі я зрозумів, що я досить витривалий і справді можу пережити важкі часи. Наступного року в Токіо я хочу захистити свій титул чемпіона світу”.

Десятиборці на Іграх у Парижі змагатимуться 2 і 3 серпня. Цього року найкращих результатів досягли німець Лео Нойгебауер (8961 очок) та естонець Йоганнес Ерм (8764 очок).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x