Інші види спортуВиділені новини

Президент ФХУ заявив: проведення національного чемпіонату під загрозою зриву

Президент Федерації хокею України Геннадій Зубко розповів про майбутнє чемпіонату України з хокею, яке поки що виглядає доволі туманним.

“Національний чемпіонат є одним із ключових елементів шантажу з боку наших опонентів. Клуби, до яких причетні представники заколотників, шантажують ФХУ своєю участю в змаганнях. Зараз вже можна говорити прямо: проведення національного чемпіонату під загрозою зриву. Станом на сьогодні Федерація хокею України перебуває в стані пошуку варіантів, з допомогою яких змагання стартували б. Ми все ще намагаємося привести до тями людей, які, як мені здається, вже й самі не до кінця розуміють, чого хочуть. Псевдоконгреси проведені, у жодних національних реєстрах їхні результати не зафіксовані, а подальшої відповідальності за долю українського хокею ніхто на себе брати не хоче”.

“Відсутність національного чемпіонату чисельністю мінімум у чотири команди є підставою для дискваліфікації національних збірних з найближчих чемпіонатів світу. Якщо це станеться, український хокей буде відкинутий на кілька десятиріч назад. А це вже пряма шкода національним інтересам України. Наразі всі мої запрошення для участі в перемовному процесі ігноруються”.

“Окремо хотів би висловитися щодо змагань [Кубок України] у Кременчуку. Ми досі не отримали жодних документів для підпису, які б мали підтвердити офіційну легітимізацію цих змагань національною Федерацією. Незважаючи на те, що під час турніру вручався Кубок, який був фактично привласнений, офіційного статусу ці змагання не набули”.

“Змагання – це пріоритет, і я неодноразово наголошував на цьому. Я не заважав проведенню турніру, навіть якщо його відкривали самопроголошені президенти чи інші особи, що називають себе керівниками. Клуби повинні мати ігрову практику та виступати в конкурентному середовищі, адже це в інтересах самих клубів, національних збірних і українського хокею загалом”.

У вересні у ФХУ стався розкол. У Кременчуці відбувся захід під назвою “генеральний конгрес Федерації хокею України”, на якому новим президентом організації було обрано Сергія Мазура. Однак офіційного статусу цей конгрес та його рішення не отримали – у реєстрі Міністерства юстиції головою ФХУ, як і раніше, значиться Зубко.

СПОРТ.UA

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x