Інші види спорту

На Паралімпіаді-2024 вагітна спортсменка вперше в історії змагань взяла медаль

Британка Джоді Грінгем стала першою вагітною спортсменкою в історії Паралімпіад, яка взяла медаль змагань. Сталося це у матчі за “бронзу” на одиночному турнірі зі стрільби з лука у класі “Open”.

Змагання зі стрільби з лука починалися з розподільчого етапу, де спортсменки мали шість спроб по шість пострілів. У ньому Джоді зайняла четверте місце у рейтингу з результатом в 693 очки, чим побила власний рекорд.

Британка пройшла до півфіналу Паралімпіади, на шляху обігравши представницю Польщі Ксенію Маркітантову та бразилійку Жане Карлу Гогель. У 1/2 фіналу Грігем поступилася представниці Туреччини Ознур Куре Гірді та вийшла у поєдинок за бронзову медаль змагань.

У матчі за “бронзу” Грінгем зустрілася з британкою Фібі Паттерсон-Пайн. На цьому етапі спорстменки мали п’ять спроб по три постріли. Джоді, яка зараз перебуває на сьомому місяці вагітності, програвала після третьої спроби на два очки.

Але на останній стрільбі Грінгем зуміла потрапити двічі у “десятку” та раз вибити “дев’ятку”, в той час, як у Паттерсон-Пайн мала у активі дві “дев’ятки” й одну “вісімку”. Завдяки цьому, Джоді обіграла суперницю на один бал (142:141) й виграла бронзу Паралімпіади-2024.

Грінгем стала першою вагітною спортсменкою в історії Паралімпіад, яка зуміла здобути медаль змагань. Бронзова призерка змагань вже встигла прокоментувати свою перемогу, де сказала, що була впевнена у своїх силах, попри вагітність.

“Я справді пишаюся собою, у мене були труднощі, і це було нелегко. Але поки я і дитина здорові, знала, що зможу конкурувати. Розуміла, якщо стрілятиму якомога краще, була би вагітною, чи ні, могла повернутися з медаллю”, — сказала Джоді.

Грінгем сподівається виграти ще одну медаль Паралімпіади, коли в понеділок виступить у чвертьфіналі змішаного турніру разом із Нейтоном Макквіном.

Суспільне Спорт

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x