Новини Олімпіади

Олімпіада: деякі країни не виплачують призові своїм медалістам

Виграти медаль на Олімпіаді – одна з головних мотивацій у професійній кар’єрі спортсмена. А якщо до цього ще додати гарне винагородження, то цей процес стає набагато приємніше. Однак, є країни, які відмовились платити фінансовий гонорар за успіхи на Іграх.

Найбільш грошовита стратегія заохочення здобувати медалі ОІ у південноазійських держав. Гонконг за перше місце спромігся розщедритись на 762 тис доларів, за друге – 384 тис доларів, третє – 192 тис доларів. Далі йдуть Сінгапур і Тайвань. Місто-держава виплачує за золото приблизно 737 тис доларів. За срібло та бронзу сума буде становити 50% та 25% від кількості грошей, що дають за перше місце. Острів’яни, своєю чергою, за нагороду найвищого ґатунку обіцяють своїм атлетам 700 тис доларів.

Оригінальним є винагорода від Польщі своїм спортсменам. З огляду на 100-ту річницю їхньої участі в Олімпійських іграх, вони сплачують 80 тис доларів за золото, картину польського художника, сертифікат на відпустку на двох, діамант та двокімнатну квартиру у Варшаві. Для останнього потрібно здобути медаль в індивідуальному виді спорту.

Проте існує інший підхід. Велика Британія не виплачує своїм учасникам Олімпіади ніякої винагороди. Медалісти отримують допомогу від British Athletics, яка надає бонуси окремо від уряду.

Норвегія та Швеція також входять до цієї групи. Та все ж таки спортсмени можуть сподіватись на виплати World Athletics. Міжнародна федерація легкої атлетики у квітні 2024-го оголосила, що буде давати гроші атлетам, що здобули золоту нагороду. Сума становить 50 тис доларів.

tribuna.com

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x