Інші види спорту

Баскетболістка після року у російській в’язниці виграла олімпійське золото

Американська баскетболістка Бріттні Ґрайнер, яка була ув’язнена в Росії після затримання за звинуваченням у контрабанді наркотиків, здобула золоту медаль на Олімпійських іграх у Парижі. Про це повідомляє Reuters. Спортсменку, яка грала в російському баскетбольному клубі, затримали в лютому 2022 року в московському аеропорту. Вона була засуджена до дев’яти років ув’язнення, хоча мала медичний дозвіл на використання олії канабісу.

Після тривалих переговорів та міжнародного тиску, Ґрайнер була звільнена у грудні 2022 року у рамках обміну на російського торговця зброєю Віктора Бута.

«Я не думала, що буду тут. Буду тут вигравати золото для своєї країни, представляючи, як моя країна боролася за мене так важко, щоб просто стояти тут. Ця золота медаль займатиме особливе місце серед двох інших, які мені пощастило виграти», – сказала Ґрайнер після фінальної гри.
Після повернення до США, 33-річна баскетболістка продовжила свою спортивну кар’єру та приєдналася до національної збірної. Вона брала участь в Олімпіаді в Парижі, що стала символом незламності та боротьби за справедливість.

У фінальному матчі проти Франції, де рахунок був 67:66 на користь США, Ґрайнер проявила видатну майстерність та лідерські якості, внесла значний вклад у перемогу своєї команди.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x