Єдиноборства

Тренер збірної України з вільної боротьби оцінив виступ команди на Олімпіаді

Збірна України з вільної боротьби завершила виступи на Олімпійських іграх-2024. Останнім зі змагань вибув Муразі Мчедлідзе: зазнав поразки у “бронзовому” фіналі у вазі до 97 кілограмів.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт головний тренер чоловічої збірної України з вільної боротьби Василь Федоришин підбив підсумки після виступу національної команди на Олімпійських іграх-2024, оцінив форму українських атлетів та розповів про плани на майбутнє.

Про результати збірної на Олімпійських іграх
“Життя циклічне: є підйоми, є падіння. Зараз, на жаль, наш вид спорту, вільна чоловіча боротьба, переживає спад. Після 2012 року не показували хороших результатів на Олімпіаді. Йде зміна поколінь. Є хороші молоді хлопці, і сподіваюся, що вони виростуть для майбутніх наших хороших результатів. Після Лондона-2012, де було “срібло”, у Ріо та Токіо не було нічого. Тож можна сказати, що це наш найкращий результат за останні 12 років”.

Про Муразі Мчедлідзе у “бронзовому” фіналі
“Муразі боровся за медаль, але суперник був об’єктивно сильнішим. Хотілося побачити бій, характер”.

Про виступи команди на Олімпіаді-2024
“Якщо пройтися по всім хлопцям, то Василь Михайлов (86 кг) програв першу сутичку призеру Олімпійських ігор. Десь він [суперник] сильніший був, але міг [Михайлов] зачепитися: була технічна помилка, ногу забрав і два бали. Міг показати трішечки кращий результат, а суперник його, на жаль, до [“бронзового”] фіналу не протягнув. Саша Хоцянівський, капітан команди, бореться, але вже віковий і йому непросто, функціональні можливості досить інші. З маленького позитиву — маємо трьох учасників Олімпійських ігор, це маленький крок вперед”.

Про плани на майбутнє
“Лос-Анджелес? Я б так далеко не заглядав. Все може бути. Гадаю, що вони [Мчедлілзе та Михайлов] самі вирішать, як їм рухатися далі. У нас гарна молодь, яка, думаю, буде рухатися вперед. Наші хлопці ухвалять рішення зі своїми особистими тренерами як їм бути далі”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x