Легка атлетика

Кілька спортсменів на Олімпіаді у Франції потрапили до лікарні

Під час Олімпійських ігор у Парижі кілька спортсменів шпиталізували після змагань з триатлону, що проходили в річці Сена. Сильні дощі спричинили у воді підвищений рівень бактерій, таких як кишкова паличка, що призвело до серйозних захворювань серед учасників.

Бельгійська триатлоністка Клер Мішель і швейцарський спортсмен Адрієн Бріффод стали жертвами зараження. Мішель була виключена з перегонів через інфекцію, і через неможливість замінити її, Бельгія відмовилася від участі в змішаній естафеті. Спортсменка розповідала, що під час запливу на 1500 метрів відчувала на шляху сміття.

Інцидент викликав серйозне занепокоєння серед організаторів та учасників. Бельгійський олімпійський і міжфедеральний комітет висловив надію, що будуть зроблені висновки для майбутніх змагань, зокрема щодо умов тренувань та змагальних форматів, які мінімізують ризики для здоров’я спортсменів.

Раніше цього тижня глядачі стали свідками, як канадський триатлоніст Тайлер Міславчук блював на фініші, пояснивши пізніше, що проковтнув занадто багато води з Сени.

Попри витрати на очищення річки розміром майже 1,5 млн доларів, якість води залишається незадовільною. Спроби уряду покращити ситуацію не виправдали очікувань, і забруднення річки Сени залишається серйозною проблемою.

Річка Сена в Парижі була закрита для купання понад 100 років. Цьогоріч у Франції проводять Олімпійські ігри, тому в Сені вирішили провести змагання з тріатлону та плавання на відкритій воді. Ще у червні аналізи, взяті з проб води, виявили, що концентрація кишкової палички у річці у 10 разів перевищує допустимий рівень

Після свідчень про високий рівень бактерій у каналізаційних і стічних водах, жителі столиці, котрим набридло забруднення річки, погрожували влаштувати масову дефекацію на знак протесту.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x