Гімнастика

Верняєв розкритикував Захарову: як можна знятися з етапу Кубка світу?

Український гімнаст Олег Верняєв розкритикував роботу віцепрезидентку Федерації гімнастики України Стеллу Захарову після виступу у вправі на паралельних брусах на Олімпіаді-2024.

– У нас у вересні Кубок світу в Угорщині, минулого року їздили я, Чепурний та інші. Цього року, якщо не помиляюся, було кілька хлопців, Чепурний повинен їхати на цей Кубок світу, у нього є бажання їхати, спробувати новий стрибок.

Президент Федерації спортивної гімнастики України до Олімпіади сказав, що ми знімаємося з цих змагань, вони нам не потрібні, вони нераціональні. Що це таке? Зателефонуйте, спитайте про це.

– Його тут немає?

– Ви не знаєте хто в нас президент Федерації спортивної гімнастики?

– Чесно кажучи, зараз ні.

– Будь ласка, загугліть її.

– Ми гуглили, що вона віцепрезидентка. Стелла Захарова?

– Так, вона кричить, що вона президентка. Я не знаю хто вона, але вона вирішує всі питання.

– Ми гуглили, що вона віцепрезидентка. На офіційному сайті вказано, що президент – чоловік (Олександр Сухомлин – прим.).

– Це президент української федерації гімнастики, а я кажу за свою федерацію. Я не можу казати за батут та акробатику. Я кажу те, що коїться у нас, в спортивній гімнастиці.

За місяць до Олімпіади я повинен випрошувати ці чешки? Що це таке? А потім мені пишуть, що давай ми скинемося тобі на чешки, шкарпетки? Я сам можу купити їх, це не проблема. Але ми маємо чешки, які все життя були на базі, а найскладніше, щоб їх отримати – необхідно було потрапити у збірну, щоб заслужити на них. Це була єдина складність.

А зараз вона каже, що придбала 30 чешок різного розміру. Що це таке?

Далі, Кубок світу в Котбусі, ми приїжджаємо, я роблю вправу на коні, мені не вистачає 0,1 бала для виходу в фінал. А у мене за виконання зняли 0,3 – 0,4 бала за складність. Ми подаємо протест, потім нам пояснили, що ми повинні робити елемент трошки інакше. Сам елемент не змінюється, але послідовність виконання міняється.

Де нам брати цю інформацію? Звідки? В кого?

– Мають же бути представники.

– Ні, навіщо? Ми самі здогадаємося. Хто заплатив за подачу протесту 300 доларів? Тренер заплатив. Федерація? Ні.

Ми всі розуміємо, що у наших хлопців та дівчат ситуація ще складніша, ми допомагаємо їм. Але ми працюємо у нас в країні, я відпрацював всю підготовку на 105%, – сказав Верняєв.

30-річний спортсмен посів восьме місце в індивідуальних вправах на паралельних брусах у фіналі Олімпіади-2024.

Інший український гімнаст Ілля Ковтун став срібним призером.

Трибуна

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x