Гімнастика

Верняєв зробив зізнання: У збірній України немає лікаря з минулого року

Український гімнаст Олег Верняєв розповів, що команда зі спортивної гімнастики понад пів року виступає та проводить тренування без лікаря.

– Я відпрацював всю підготовку на всі 105%, за 3 тижні до Олімпіади було моральне перенавантаження, я прийшов до тренера та сказав, що мені потрібно кілька днів відпочити.

У мене боліла голова, не розумів нічого. Я не міг зробити жоден елемент. Бо ти постійно викладаєшся у залі, емоційне навантаження, бо на тебе всі тиснуть, всі чвари всередині федерації.

Протягом півтора року тобі розповідають, що ти старий, тебе не потрібно брати в жодну команду. Кричали у 2022 році, що мене непотрібно нікуди брати. Можете спитати у мого тренера. Що це таке?

– У такі часи, коли має бути єдність.

– У фейсбуці всі пишуть, що нас об’єднують. Замість того, щоб знайти лікаря у збірну, вони знаходять щось інше. У нас немає лікаря у збірній з минулого року. У гімнастів немає лікаря. Я пишу туди, щось шукаю там. Я все роблю сам.

– Попереднього скоротили, чи що з ним сталося?

– Він пішов за станом здоров’я, у нас був лікар, але він пішов.

– Ви їм сказали, що вам потрібен лікар?

– Нам аптечку близько пів року не могли видати, бо у нас не було лікаря. Не могли вирішити цю проблему. Міністерство не могло видати, бо за паперами її має отримати лікар.

– Федерація має найняти нового лікаря на роботу?

– Так, знайти. Не я, не ви, а також не хлопці та дівчата на передовій повинні його шукати. Це дивно, чесно кажучи.

І нам кажуть, що ми тут щось робимо не так. Повірте, попри всі чвари, всі об’єднані. Ми всі були однією командою. Всі спортсмени були однією командою, ми всі боролися разом, до кінця.

Я вчора побачив, що лише 2 команди покращили свої результати, порівнюючи з кваліфікацією. Це ми та збірна США. Ми все відпрацювали, зробили все, що могли.

Замість того, щоб розвивати – вбивають, – сказав Верняєв.

5 серпня відбувся фінал змагань на паралельних брусах на Олімпіаді-2024. 30-річний спортсмен посів восьме місце.

Раніше у фіналі особистого багатоборства Верняєв також став 8-м. У командному багатоборстві збірна України стала 5-ю на Іграх-2024 у Парижі.

tribuna.com

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x