Легка атлетика

Українка змагалася з хворобою у кваліфікації Олімпіади: у мене три дні температура

Українська легкоатлетка Ольга Корсун не пройшла до фіналу змагань з потрійного стрибка на Олімпіаді-2024 у Парижі. Українка у кваліфікації показала результат 13.06 метра, реалізувавши лише одну спробу з трьох. Натомість до фіналу відібралась Марина Бех-Романчук.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт Корсун розповіла про хворобу, з якою виступала на Олімпійських іграх-2024 у Парижі. Українка також поділилась емоціями після дебютної Олімпіади.

Про емоції від дебютної Олімпіади

“Олімпійські ігри? Відчуття неймовірні. Атмосфера нереальна. Я як побачила, що всі трибуни заповнені, сказала “вау”. Круто, справді круто. Захоплює”.

Про виліт у кваліфікації Олімпіади-2024 у потрійному стрибку

“Що пішло не так? Я три дні з температурою. Краще б сиділа на зборі і заїхала б сьогодні стрибати. У селищі вірус ходить, і я у перший день заїхала — нормально, потренувалася. А на наступний день мене так ламати почало, пішла до лікаря, а у мене температура 38.7 градусів. А форма крута, і чим крутіша форма — тим слабший імунітет. Ось воно і спрацювало.”
“Це не виправдання, готова була стрибати. Якби останній потрапила… Але, чесно кажучи, результат такий собі для фіналу. Якби стрибнули 14.30 м і не пройшли — це одне, а так 14.03 м — таке. І перша спроба на 13.06 м — мене крутануло, я не встала. Без останнього стрибка [у кваліфікації]. Другу [спробу] не стрибнула, а третя непогана, але там спроба — або стрибай, або нічого. Ось і я стрибнула, але заступ. Соромно, але маємо те, що маємо”.

Про хворобу спортсменів збірної України

“Все було круто. І під Олімпіаду ми розкрутилися, виконали класну роботу. Після [чемпіонату України] у Львові виконали роботу і все мало бути так, що я мала стрибати по особистому [рекорду], всі показники у мене виросли нереально. Воно так і було, але десь не там вдихнула, хтось чхнув і добрий день. У нас же пів збірної так лежить, всі в одному ліфті їздимо. І, чесно кажучи, чистота у їдальні бажає кращого: стакани брудні, посуд”.

Про стан під час кваліфікації

“Було нормально. Почало ламати, я пішла, випила противірусний препарат. Зранку — вау, клас. Пішла на тренування, все класно. А ввечері почало морозити і знову 37.7. А сьогодні — таке, 37 градусів, але ж два дні температурило. Але я кажу: це не виправдання, можна було [виступити краще]. І стан був класний. І навіть на такій температурі. Круто було, і доріжка класна, і яма, і атмосфера. Просто бери, вдихай і стрибай”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x