Теніс

Костюк: на Олімпійських іграх атмосфера зовсім інша

Українська тенісистка Марта Костюк провела свій перший поєдинок на Олімпіаді-2024 у Парижі. У матчі 1/32 фіналу тенісистка у двох сетах переграла представницю Нової Зеландії Лулу Сун — 6:2, 6:3.

Спортсменка дала коментар Суспільне Спорт, у якому розповіла про свої враження від першого змагального дня та поділилась думками щодо майбутніх суперниць на Олімпіаді.

Про матч проти новозеландської тенісистки Лули Сун.

“Вона дуже складний суперник, і я не знала, що від неї очікувати. Перший матч знову на грунті. Я була трішки розгублена, бо перша Олімпіада. У неї був класний [виступ] на Вімблдоні, вона на якійсь впевненості виходила на корт. Я відчувала, що матч все одно під моїм контролем. Хоча я програвала по рахунку, чекала, коли зможу зачепитися за момент, коли вона почне робити якісь невимушені помилки, що і сталося. І все. А потім я продовжила робити те, що і мала, так і перемогла”, — сказала Марта після матчу.

Про зняття з турніру казахстанської тенісистки Юлії Путінцевої.

“Зважаючи на те, що вона в останній момент знялася, мабуть, у неї була травма чи щось боліло, і вона не хотіла ускладнювати перед хардовим сезоном”, — припустила Костюк. — Не секрет, що для тенісистів Олімпіада — це не найбільший пріоритет, така вже в нас специфіка спорту, як у футболі. Не знаю, не питала в неї, не бачила її тут. Може злякалася мене — не знаю”, — сміючись додала спортсменка.

Про враження від першого матчу на Олімпійських іграх.

“Атмосфера тут зовсім інша. Це вперше в моєму житті така атмосфера. Це не Кубок Біллі Джин Кінг, не Великий шлем — нічого у порівнянні з тим, що зараз, — описує свої відчуття тенісистка. — У мене такого ніколи не було. Це неймовірні емоції, і мені шкода тенісистів, які думають, що Олімпіада — це неважливо. Якщо чесно, я була такою ж тенісисткою, зі спокійною душею пропустила Токіо, хоча була травма, але я не розчарувалася від цього”.

“Проте це емоції на все життя, коли виходиш на цей парад, коли на тебе дивляться люди, чекають на твій виступ. Коли ти представляєш країну в першу чергу, а для мене завжди це було великою честю, особливо зараз. Сподіваємося, що ми всі пройдемо якомога далі та зустрінемося у півфіналах або фіналах і порадуємо всіх медалями”.

Наступний матч Марти Костюк на Олімпіаді-2024 відбудеться 29 липня. В 1/16 фіналу спортсменка зустрінеться з Кларою Бюрель.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x