Єдиноборства

Беленюк – про Олімпіаду: я буду боротися і з росіянами, і з білорусами

Олімпійський чемпіон із греко-римської боротьби та народний депутат України Жан Беленюк заявив, що готовий до зустрічі з нейтральними спортсменами на Олімпіаді-2024.

«Зараз я про це не думаю, я тільки готуюся. Якщо бог пошле мені таких суперників, я буду боротися і з росіянами, і з білорусами, але зараз я не думаю про це.

Якщо якийсь український спортсмен вирішив не змагатися проти росіянина, думаю, ніхто не може сказати йому: «Ні, ти повинен». Це їхнє рішення, їхня відповідальність.

Якщо я готовий перемогти, то чому б і ні? Але якщо ти розумієш, що не готовий ментально, фізично, розумієш, що не можеш показати гарний результат, показати боротьбу і віддати всі свої сили та енергію – думаю, що краще цього не робити.

Чи згоден я з рекомендаціями не тиснути руку? Якщо ви тиснете руку, значить показуєте свою повагу до цих людей, але ми не можемо виявляти повагу до спортсменів, які підтримують цю війну і нічого проти неї не говорять.

Деякі з цих спортсменів просили людей підтримати свою армію. Наші солдати, думаю, точно не зрозуміють такої поведінки. Потискати росіянам руку, коли вони щодня намагаються нас убити? Ні.

Ми в Україні говоримо про завдання мінімум і завдання максимум (на цій Олімпіаді – прим.). Твоє завдання мінімум – говорити про Україну. Якщо ти досягнеш хорошого результату і зможеш говорити ще більше – це буде тільки краще для країни», — сказав Беленюк.

The Guardian

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x