Єдиноборства

Сосновський: Хижняку на Олімпіаді допоможе досвід

Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський оцінив фізичні кондиції Олександра Хижняка та поділився очікуваннями від його виступу на Олімпіаді-2024.

– Хижняк виступав у Токіо в категорії 75 кг, а зараз виступає у 80 кг. Наскільки він змінився з часу Олімпіади в Токіо?

– Він здобув олімпійську ліцензію на Європейських іграх, де посів 1-ше місце, і досить впевнено відбоксував. Як на мене, він хороший бокс демонстрував, майстерність хороша була, фізично був добре готовий.

Хижняк – він такий, як є Хижняк. У нього свій стиль, який усі знають. Багато хто каже, що його вже вивчили. Його вже вивчають протягом багатьох років, але, за великим рахунком, він завжди конкурентний. Тому я думаю, що і на цих Олімпійських іграх, дасть Бог, усе буде добре.

– Олександр працює в загальній групі чи індивідуально під керівництвом батька?

– Він працює за індивідуальною програмою, але під нашим контролем. Тобто, над чим працювати, що напрацьовувати, тактико-технічні якісь вправи, захисні дії – це ми обговорюємо все. Ну, і функціональна його підготовка – за ним дивиться старший тренер по науці Валентин Остьянов. А вже безпосередньо весь час з ним працює батько.

– Хижняк рік не виступав на турнірах, отримав травму взимку. Чи немає опасінь щодо відсутності бойової практики?

– З одного боку, є опасіння, після Олімпійських ігор він також мав велику перерву. Але коли ми поїхали на турніри, він досить упевнено їх проходив. Ми виїжджали перед Євроіграми на 3 міжнародні турніри – він в усіх переміг турнірах, а потім переміг і на Євроіграх. Тобто за той відтинок часу не поступився в жодному поєдинку.

Ну а тут сталося так, як сталося. Звісно, що бойова практика є бойова практика, її важко чимось замінити. Але я особисто сподіваюся все-таки на його досвід.

Дійсно, у нього були хороші спаринг-партнери. Я би всім хлопцям, які з ним працювали, які допомагали, і тренерам, які відпускали хлопців, – я би всім хотів подякувати, бо вони дійсно йому допомагають, дійсно працюють на нього. Рівень їхньої майстерності також є досить високим – це переможці та призерів чемпіонатів Європи і Світу.

Ми вибирали, наприклад, і швидших, починаючи з 75 кг, закінчуючи вже важкими, 92 кг. Він спарингував і з 86 кг, і з 80 кг. Тобто він мав хороших спаринг-партнерів.

Бо турнірний досвід окремо стоїть, але в нього за плечима вже багато турнірів, багато поєдинків. Тому сьогодні для мене дуже важливо було, щоб він все-таки увійшов у форму по відчуттю, по баченню і веденню поєдинку, по нанесенню ударів.

Він все-таки серійний боксер, веде поєдинок досить щільно. І важливо вийти, власне, на цей рівень. А вже самого турнірного досвіду, думаю, йому вистачить того, що він має вже, – сказав Сосновський.

Ютуб-канал «ТАЙК МАЙСОН»

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x