Новини ОлімпіадиВиділені новини

Гутцайт: Скільки б не завоювали ми медалей, всі вони будуть наші

Напередодні старту Олімпіади в Парижі президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт розповів про те коли особисто вирушає на Олімпіаду, і на яких змаганнях збирається побувати, про різні заходи, а також можливі провокації відносно українських спортсменів з боку пропагандистів.

– Вадиме Марковичу, а яка кількість наших спортсменів безпосередньо візьме участь у церемонії відкриття Літніх Олімпійських ігор 2024 в Парижі? 

– Подивимося вже там – на місці. Думаю, багато наших атлетів захочуть взяти участь у відкритті Ігор-2024, тому на церемонії відкриття наша делегація буде значною. Звісно, не підуть ті спортсмени, у яких, наприклад, змагання розпочинаються на наступний день після церемонії відкриття. Якщо у спортсмена старт змагань призначений на 28 липня і пізніше, думаю, у багатьох випадках наші олімпійці захочуть взяти участь у відкритті. На цю тему ми з кожним будемо розмовляти особисто, вже в олімпійському селищі.

– Поруч із українцями в селищі будуть жити ще кілька збірних команд. Для нас вони нормальні сусіди? 

– Якщо річ про провокації, то поруч з нами провокатори не живуть (поруч з українцями житимуть команди Канади, Німеччини та Ірландії, – прим. авт.).

– Аналітики зробили прогноз, згідно якого Україна має завоювати на Олімпіаді у Парижі 13 медалей. Що скажете з цього приводу? 

– Я не читав цих новин і не рахував можливу кількість наших нагород.

– Все ж таки, у вас є якийсь прогноз, щодо кількості завойованих нами медалей у Парижі? 

– Скільки б не завоювали ми медалей, всі вони будуть наші – такий мій прогноз.

– Фехтування, особливий для вас вид спорту. Що очікувати нам від цих змагань? 

– Так, я займався фехтуванням, потім був тренером. На Олімпіаді Україна у цій спортивній дисципліні буде представлена двома жіночими командами – у шаблі та шпазі. Будемо вболівати за кожну нашу спортсменку в індивідуальних змаганнях, а потім і в командних змаганнях.

– Ви самі коли плануєте їхати у Париж? 

– 25 липня я буду вже в Олімпійському селищі.

– Які змагання плануєте відвідати? 

– Всі, в яких братимуть участь наші спортсмени. Туди, де буде можливість, я буду їхати і підтримувати наших атлетів.

– Ви розробили рекомендації щодо можливого контакту наших атлетів з представниками країни агресора. Вважаєте, що не буде провокацій? 

– Якщо від росії на Іграх буде усього 15 спортсменів, то ви розумієте, що це означає – їх майже нема там. Сподіваюся, що провокацій взагалі ніяких не буде.

– Але, крім спортсменів, на Олімпіаді будуть журналісти. Від них можна очікувати провокаційних питань. Чи готові наші спортсмени до цього? 

– Наших спортсменів ніхто спеціально за руку ловити не буде. Всі вони дорослі люди, і добре розуміють, з ким спілкуватися, з ким – ні. До того ж, уся наша молодь, володіє англійською.

– Скажіть, чи заплановані вже якісь заходи у нашому Олімпійському селищі? 

– Там, у Парижі, у нас буде відкритий Олімпійський український дім – Volia Space, де кожного дня будуть проходити якісь заходи в підтримку України, щоб був розголос про те, що відбувається в нашій державі. Буде фотовиставка тих спортсменів і тренерів, які загинули під час війни. Фотовиставка розбомбленої нашої інфраструктури. Все це робимо для того, щоб усі ЗМІ, та присутні там люди побачили, що відбувається зараз в нашій країні. Тобто у нас є можливість про все це їм нагадати.

sport-express.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x