Водні види спорту

Результат українця на Паралімпіаді мав бути кращим: британець порушив правила

Збірна України виступила у другому фіналі змагального дня Паралімпіади-2024. У чоловічому ва’а-одиночці Андрій Кривчун фінішував на восьмому місці.

40-річний Кривчун виступив на першій для себе Паралімпіаді за 12 років. На Іграх у Лондоні він змагався в академічному веслуванні, але з того часу змінив одразу кілька видів спорту: виступав у триатлоні на чемпіонатах світу, крім цього впродовж кар’єри змагався у плаванні та легкій атлетиці на національному рівні.

Саме у Парижі Кривчун вперше виступив у фіналі Паралімпійських ігор. Попри те, що напряму туди український веслувальник пройти не зміг, до фіналу 40-річний українець відібрався за результатами півфіналу.

Втім у фіналі Кривчун фінішував лише восьмим з часом 55.01 секунда. Однією з причин такого результату стали дії британця Едварда Кліфтона, який їхав праворуч від українця: на останніх метрах дистанції той почав заїжджати на доріжку Кривчуна і у підсумку завадив його повноцінному фінішу.

Після заїзду Кривчун дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому звернув увагу на дії британського веслувальника. Українець стверджує: Кліфтона мали дискваліфікувати за те, що той заїхав на його доріжку.

“Не знаю, що там сталося, але суперник під кінець, мабуть, дуже втомився і почав вже заїжджати на мою доріжку. Я це бачив, але вже їхав прямо та не став його пропускати. Хоча він каже, що заїхав сьомий”.

“Фініш на одній доріжці? Взагалі не дозволено, мають дискваліфікувати. На чемпіонаті світу американець так заїхав, але протест ніхто не подав, і він так і залишився [на тій позиції]. Чи будемо подавати протест? Це запитання до тренера, менеджера”.
Щодо виступу на першій Паралімпіаді за 12 років Кривчун наголошує: емоції такі самі, що були у Лондоні.

“У порівнянні з чемпіонатом світу тут відчувається серйозне налаштування, сильна підтримка трибун, чутно, як всі кричать. Навіть погано чутно, коли запрошують на старт”.

Попри свій вік, український веслувальник не планує залишати спорт — хоче виступити бодай на наступній Паралімпіаді у Лос-Анджелесі.

“Як опинився у веслуванні на байдарках і каное? Закінчував один спорт, не бачив там якихось перспектив чи з фізичних даних, чи з технічних. І просто переходив поки не опинився тут. Так, планую [залишатися у веслуванні на байдарках і каное]. Планую з’їздити на одну Паралімпіаду, а там буде видно”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x