Легка атлетика

Ботурчук прокоментувала вихід у другий фінал на Паралімпіаді-2024

Українська бігунка Оксана Ботурчук кваліфікувалась у фінал на дистанції 100 метрів у класі T12. Для українки це п’ятий фінал у цій дисципліні на Паралімпіадах.

Для 39-річної Ботурчук Паралімпіада-2024 стала п’ятою у кар’єрі, за які українка здобула 11 нагород різного ґатунку. Єдине “золото” Оксана здобула на дебютній Паралімпіаді-2008 на 100-метрівці, а останню нагороду — “бронзу” — виборола на 400-метрівці у Парижі-2024.

Дистанція 100 метрів — остання для Ботурчук на Паралімпіаді-2024. На шляху до фіналу українка з особистим рекордом сезону (12.33 секунд) подолала перший етап відбору, а у півфіналі фінішувала з часом 12.36 секунд, посівши останнє прохідне місце у фінал.

В ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт з Парижа Ботурчук поділилась враженнями від змагань та окрему увагу звернула на сильну зливу, що вплинула на підготовку до забігу.

Про враження після півфіналу

“Враження гарні. Час трішки гірший, ніж [у кваліфікації]. Але з виконанням задач — більше впоралися. Звичайно, погода десь дається взнаки і накопичується втома. Але я думаю, що ми з цим впораємося”.

Про вплив дощу на забіг

“[Дощ не заважав] бігти, але розминку довелося робити під сильною зливою. Бігти було важко, заливало дуже сильно, але розминку треба було робити”.

Про порівняння дистанцій 100 м та 400 м

“[100-метрівку] бігти легше, ніж 400 м, але тренери робили ставку саме на першу дистанцію. А потім вже сказали, щоб я змагалася у своє задоволення та набігалася на все життя”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x