Інші види спорту

Українка поскаржилася на організацію на Паралімпіаді після вильоту: назвала головну проблему

Українська спортсменка Євгенія Бреус завершила виступи у фехтуванні на шаблях на кріслах колісних у категорії А на Паралімпіаді-2024. Шаблістка вилетіла за підсумками втішної сутички.

Для 41-річної Бреус Паралімпійські ігри-2024 стали третіми у кар’єрі. Українка дебютувала у Ріо-2016, де здобула “бронзу” у фехтуванні на шпагах на кріслах колісних. У Токіо-2020 Євгенія здобула дві нагороди: “бронзу” у змаганнях на шаблях та “срібло” у командній шпазі.

У Парижі-2024 Бреус зазнала поразки вже у 1/8 фіналу: поступилася представниці Угорщини Амарільї Вереш з рахунком 9:15. Попри поразку спортсменка мала шанс пробитись у бронзовий фінал через втішні поєдинки.

У першій втішній сутичці українка зійшлась у протистоянні з китаянкою Цзоу Сюйфен. Вже на старті поєдинку Бреус здобула перевагу та завершила перший раунд з рахунком 8:6. Попри те, що Цзоу двічі зрівнювала рахунок у матчі, українська фехтувальниця жодного разу не втратила лідерство та закрила партію 15:12.

Другою опоненткою Євгенії у втішних сутичках стала господарка Паралімпіади Бріанна Вайд. Українка вела у рахунку від початку поєдинку, але коли дійшла до позначки в десять очок пропустила сім поспіль уколів та зазнала поразки у поєдинку 10:15.

Після вильоту зі змагань Євгенія Бреус в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт поскаржилась на те, що спортсмени витрачають велику кількість часу, аби добратись до майданчика. Також спортсменка поділилась емоціями після поєдинків та розповіла про атмосферу змагань у Парижі.

Про дорогу до майданчика

“Важкий перший бій? Чекала, що це буде непростий бій. Готувалася, але щось — може, зал вплинув. А може те, що довго їдеш по цим тунелям, які вони зробили. Там чекаєш, в іншому місці. Поки я доїхала, вже година пройшла, поки нас вивезли. Можна було б вже поспати, каву випити і ще раз поспати. Але тепер я знаю, як воно буде”.

Про емоції після змагань та атмосферу у Парижі

“Це моя друга Паралімпіада, тому емоції дуже великі. У Токіо не було глядачів, це трішки відволікає, не можеш трохи сконцентруватися. Погано, що так вийшло. Хотілося б пройти далі”.

Про напругу та помилки під час змагань

“Зал? Він має старовинну енергетику, дає такі емоції… Французи ж люблять Олімпійські та Паралімпійські ігри, це зовсім інші люди. Вони емоційні, іноді я опускала шаблю, бо хотіла почути команду. Були фальстарти, бо це така напруга”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x