Легка атлетика

Зубковська – після здобуття п’ятого золота Паралімпіади: “Думала, вже не вийду стрибати”

Золоту медаль Парижа-2024 Зубковська додала до вже чотирьох паралімпійських перемог — на цьому рівні українка не поступається з Пекіна-2008, коли дебютувала на рівні Ігор.

На “золотий” результат 43-річна українка стрибнула вже в першій спробі — жодній із суперниць не вдалося повторити 5.64 метра. Утім, до кінця змагань Оксана покращила власний результат і завершувала фінал неділі, 1 вересня, з показником 5.78 метра.

Першими враженнями від паризького фіналу Зубковська поділилася в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт, присвятивши нагороду українським військовим та розповівши про свій “неочікуваний”, вже п’ятий паралімпійський тріумф.

  • Які перші емоції відчуває після перемоги:

“Я дуже щаслива. Дуже приємно бути саме на цих змаганнях — проводяться в дуже шикарній обстановці, всі підтримують. Коли виходиш і на тобі написано «Україна», всі встають та аплодують. Емоції — на найвищому рівні”.

“Дуже люблю стрибати в довжину — це дуже технічний вид спорту. Хотілося радувати глядача, якось піднімати цим настрій.

Звісно, цю нагороду я присвячую нашим військовим, хлопцям і дівчатам. Дуже вдячна, що живу в нашій країні, що мала нагоду підготуватися до цих змагань саме в Україні. Велика подяка, ця медаль — саме для вас”.

  • Про п’яте “золото” Паралімпійських ігор у кар’єрі:

“Для мене це також неочікувано, бо в Токіо я сильно травмувалася. Думала, вже не вийду стрибати. Але від початку повномасштабного вторгнення мені хотілося представляти Україну, підтримувати наших героїв хоча б емоційно. Ця перемога — для українців”.

  • Чи була в кар’єрі стрибунки краща атмосфера, ніж у Парижі:

“Був Лондон 2012 року — це було щось неймовірне. Тут на такому самому рівні. [Організатори] — великі молодці, дуже класні змагання”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x