Новини ОлімпіадиГоловні новини

Підсумки четвертого дня Паралімпіади: 8 медалей українців, два золота

Українські спортсмени здобули вісім медалей (дві золоті) у четвертий день змагань Паралімпійських іграх 2024 року.

Легкоатлетка Оксана Зубковська завоювала золоту медаль зі стрибків у довжину на Паралімпійських іграх у Парижі. Це 5 золота особиста нагорода Зубковської, починаючи з Пекіну-2008.

Роман Полянський виборов срібну медаль Паралімпіади-2024. Наш спортсмен фінішував другим в академічному веслуванні (клас PR1) на дистанції 2000 метрів. Це перша нагорода України в академічному веслуванні на Паралімпіаді-2024.

Артем Колінько здобув бронзову нагороду Паралімпіади-2024 у бочі (клас BС4). У матчі за третє місце наш спортсмен переміг хорвата Давора Комара (4:3) та виборов для України дебютну нагороду Паралімпіади у бочі. Україна вперше в історії представлена у цьому виді спорту на Паралімпіаді.

Михайло Сербін завоював золоту нагороду у плаванні на дистанції 100 м на спині (клас S11). У фіналі він проплив з часом 1:05.84 хвилин, оновивши власний світовий рекорд. Бронзову нагороду у цьому запливі виборов українець Данило Чуфаров.

Ще одну бронзову медаль Україні приніс Євгеній Богодайко у плаванні на 100 метрів брасом (клас SB6). Для Богодайка це друга «бронза» у Парижі.

Бронзові нагороди здобули Данило Семенихін та Анна Гонтар на дистанціях 100 метрів брасом (клас SB5). Для Семенихіна це перша в кар’єрі медаль на Паралімпійських іграх.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x