Новини ОлімпіадиГоловні новини

Завершилися змагання на Олімпіаді: здобутки українських спортсменів на Іграх-2024

Українські спортсмени завершили свої виступи на Олімпійських іграх-2024 в Парижі. Україна здобула 12 нагород – три золотих медалі, п’ять срібних і чотири бронзи.

Першу українську медаль на Олімпіаді-2024 здобула Ольга Харлан у фехтуванні на шаблях. Наступної нагороди довелося чекати кілька днів. Її приніс першого серпня стрілець Сергій Куліш, узявши “срібло” у стрільбі з гвинтівки на 50 метрів.

В суботу, третього серпня перше золото Україні принесла жіноча збірна з фехтування (Ольга Харлан, Олена Кравацька, Аліна Комащук та Юлія Бакастова).

У неділю Україна взяла ще три медалі. У стрибках у висоту Ярослава Магучіх взяла золото, Ірина Геращенко – бронзу, а в метанні молота Михайло Кохан посів третє місце. А у понеділок цей темп пітримав Ілля Ковтун, який взяв срібло у вправах на брусах.

В середу, сьомого серпня Україна здобула свою третю золоту медаль. Найвищу нагороду вдалося здобути боксеру Олександру Хижняку.

У четвер, 8 серпня, Парвіз Насібов взяв срібло Олімпіади в греко-римській боротьбі (вага – до 67 кг), а Жан Беленюк завоював для України 10-ту медаль Олімпійських ігор у Парижі. Темп наступного дня підтримали Людмила Лузан та Анастасія Рибачок у веслуванні на каное-двійках.

У суботу 10 серпня, передостанній день Олімпіади, Ірина Коляденко стала володаркою срібної медалі у вільній боротьбі (вага до 62 кг). Ця медаль стала для України 12-ю на Олімпійських іграх-2024.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x