Водні види спорту

Сестри Алексіїви розкритикували суддівство на Олімпіаді-2024

Дует українок Марини та Владислави Алексіївих посів п’яте місце у фіналі артистичного плавання на Олімпійських іграх-2024. У сумі за дві програми артистичні плавчині набрали 538.6684 балів.

Для сестер Алексіївих Олімпіада-2024 стала другою у кар’єрі. Українки дебютували у Токіо-2020: вони входили до складу команди, що здобула “бронзу”. Натомість у Парижі-2024 “синьо-жовті” не змагались командою, а Марина та Владислава Алексіїви представляли Україну у дуеті.

У технічній програмі українські артистичні плавчині заробили 260.4600 бала, показавши п’ятий результат у загальному заліку. За виступ у довільній програмі Алексіїви 278.2084 балів – також стали п’ятими. Таким чином за сумою балів українки посіли п’яту сходинку. Причому від третього місця сестер відділили трохи більше 19.7 балів.

Після виступу Марина та Владислава Алексіїви дали ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, в якому розкритикували суддівство в артистичному плаванні на Олімпійських іграх-2024, поділились емоціями від власного виступу та планами на майбутнє.

  • Про постановку сестер в довільній програмі

Марина Алексіїва: “У нас все ідеально, дуже гарна постановка, з тренерами дуже довго працювали. Викладалися на повну і зробили наш дует гармонійним, гарним, зі складністю, під музику”.

  • Про суддівство на Олімпіаді

Владислава Алексіїва: “[Продемонстрували] якісь цікаві рухи, щоб якось виділялося, був креатив. Тренерка дуже задоволена, сказала, що ми зробили найкраще за всіх. Вона не розуміє, як взагалі оцінюють судді, як можна ставити за висоту вище коліна вищу оцінку. Бо є шкала оцінювання, за яку висоту ставити яку оцінку”.

Марина Алексіїва: “Тренерка думала написати протест через оцінку, бо незрозуміло. Вони [судді] не дотримуються цієї шкали взагалі. Не дивилися ще результати, але тренерка наша задоволена. І це найголовніше: зробили все від себе залежне та щасливі від своєї праці. А вже ті, хто поставив такі оцінки — хай це буде на їхній совісті”.

Марина та Владислава Алексіїви виконують довільну програму у дуеті на Олімпіаді-2024. REUTERS/Marko Djurica
  • Про виступ конкуренток з Австрії

Владислава Алексіїва: “Дуже шкода австрійський дует, бо вони зробили набагато краще за Нідерланди та Велику Британію. Але оскільки судді сидять з Нідерландів та Великої Британії, то як вони хотіли з самого початку вивести їх на медалі, так і зробили”.

  • Про зміни в артистичному плаванні

Марина Алексіїва: “Такий вид спорту, що незрозуміло, куди він йде. Ми починали займатися не таким видом спорту, який він зараз. Сподіваємося, що він прогресуватиме і щось зміниться”.

  • Про майбутні плани

Марина Алексіїва: “Лос-Анджелес? Будемо думати. У нас відпустка, бо ми виклалися на повну”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x