Водні види спорту

Середа: Взагалі почав стрибати лише за місяць до Олімпіади

Українець Олексій Середа поділився думками щодо 8-го місця у чоловічих стрибках у воду з 10-метрової вишки на Олімпійських іграх-2024.

«Я взагалі почав стрибати лише за місяць до Олімпіади. Я ледве потрапив до фіналу, де з першого ж стрибка зробив не свій варіант – на 70 балів, хоча я його доволі стабільно роблю на 80. Не знаю, що пішло на так.

Хоча, якщо дивитися глибше, то через травму я не виконав ті об’єми, які потрібно було. В попередніх змаганнях я відносно добре відстрибав. З такою сумою, як там, був би четвертим у фіналі. Але скажу, що той результат це було більше як диво, враховуючи обставини. Я такого не очікував, тому що на розминках так не стрибав.

Бачите, що таке спорт. Три роки працюєш заради одних змагань і у підсумку все нанівець. Олімпіад в житті може бути максимум п’ять. І коли ти з однієї з них їдеш без медалі, то звичайно прикро. Особливо враховуючи, що перед тим у тебе були нагороди, а олімпійські медалісти набирають суми балів менші, ніж на чемпіонатах світу.

Я взагалі не порівнюю види спорту. Якщо подивитися, то за всю історію українських стрибків води, у нас було всього дві олімпійські медалі й обидві в синхроні. І я сам об’єктивно бачу, що пробитися в трійку призерів в індивідуалі дуже важко. Тут реально потужні суперники, з якими складно змагатися. Хоча сьогодні навіть вони помилялися.

Три роки після Токіо я змагався і їздив на збори. Треба відпочити, насамперед не фізично, а морально. В плані реабілітації після травми, то я в принципі все вже пройшов. Мені просто необхідно закачувати руку і приводити її в тонус», – сказав Середа.

НОК України

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x