Єдиноборства

Хижняк повернувся в Україну після Олімпіади в Парижі

Олімпійський чемпіон з боксу Олександр Хижняк повернувся в Україну.

Своє повернення і завоювання золота на Олімпіаді-2024 він прокоментував так:

«У мене мурахи по шкірі, тому що це всі близькі мені люди, яких я дуже люблю і з якими ми з самого дитинства йшли до цієї мети. Ви знаєте, якої ціни ця медаль. Тому я хотів би привітати кожного з вас, хотів би привітати всіх українців з цією нагородою. Я дійсно присвячую цю нагороду кожному українцю, всім, хто допомагав, підтримував мене, був поруч, вболівав за мене в усьому світі – я присвячую їм цю нагороду.

Звичайно, я присвячую цю нагороду і всім прикордонникам, і всім військовим, тому що кожного разу, коли я знаходився на змаганнях або готувався до змагань, на телефоні бачив, що в Полтавській області повітряна тривога, звичайно, я хвилювався за Україну, хвилювався за свою родину і сподівався на наших військових, що вони захистять нас з Вами і завдяки цьому мені було спокійно і я міг виконувати свою роботу. Тому безмежна вдячність кожному військовому за мир та спокій, який вони забезпечують для всіх нас кожної секунди ціною власного життя.

Я хотів би ще раз подякувати вам, що зустріли мене, що вітаєте. Я вітаю всю Україну, кожного з вас, ви всі причетні до цієї нагороди. Це наша з вами спільна нагорода. Я пишаюся тим, що я полтавець, я пишаюся тим, що я українець. Я пишаюся тим, що я зміг гідно представити нашу країну на найвищих змаганнях олімпійського спорту. Я вітаю всіх вас з цим. Дуже дякую», – сказав Хижняк.

Нагадаємо, Хижняк став олімпійським чемпіоном Парижа у ваговій категорії до 80 кілограмів, у фіналі він переміг представника Казахстану Нурбека Оралбая.

Для 29-річного українця це друга олімпійська медаль. На Іграх-2020 в Токіо Хижняк здобув срібло.

ФБУ

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x