Єдиноборства

Сапронов – про олімпійського чемпіона Новікова: «Як на мене, це зрада»

Український спортивний функціонер та бізнесмен Юрій Сапронов пригадав, як у 2021 році спонсорував Семена Новікова, який зараз представляє Болгарію.

«Семен Новіков. Борець греко-римського стилю. 26 років. Вагова категорія 87 кг (у цій категорії у нас Жан Беленюк).

Вчора приніс Болгарії золоту олімпійську медаль. Народився, виріс та тренувався у Харкові у Дмитра Тимченка. Де я і де греко-римська боротьба?

У липні 2021 року мені зателефонував тренер Семена Дмитро Тимченко. Ми зустрілися у Суперіорі та дві години проговорили. Дмитро розповів і показав мені Семена, його сутички та попросив фінансового спонсорства. Розповів, що найбільша проблема – два ведмеді в одній ваговій категорії, Беленюк, олімпійський чемпіон Токіо та молодий Новіков.

Я вирішив ризикнути і сказав, що буду спонсорувати Семена до Олімпіади у Парижі включно. Я дав перші гроші для підготовки та поїздки на чемпіонат світу восени 2021 року. І потихеньку ми почали готувати контракт.

Після цього я поїхав до Києва і про всяк випадок дві години проговорив із Жаном Беленюком. Жан сказав, що хлопець дуже хороший і перспективний. Далі сталися дива.

У середині листопада мені дзвонить Дмитро і каже, що Семен поїхав до Болгарії, нічого нікому не сказав і підписав якісь документи, виступатиме за Болгарію та пришвидшено отримуватиме громадянство Болгарії.

Я харківʼянин, і не міг навіть у незрозумілому виді спорту упустити харківʼянина та не допомогти талановитому хлопцеві харківʼянину. Штучному діаманту. І я просто відчував. «Чуйка» у мене є, і вона мене рідко підводила. Де була в цій історії помилка, я не знаходжу. Мабуть, у цінностях та моралі.

P.S. Навіщо докладно написав? Для журналістів здебільшого. Вчора було багато привітань від українців та харківʼян з гордістю за Семена, і часто звучало «війна змусила Новікова виїхати та виступати за Болгарію…»

Привітання із золотом Олімпіади абсолютно справедливі. Це величезна праця Семена. Війна може змусити виїхати. Але війна не може змусити змінити громадянство.

І це не війна у листопаді 2021 року. Мабуть? Це цінності? Це мораль? Це патріотизм?» – написав Сапронов.

При цьому у коментарях він написав: «Як на мене, це зрада».

Новіков здобув золото Олімпіади.

tribuna.com

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x