Легка атлетика

Американець виграв медаль Олімпійських ігор з позитивним тестом на COVID-19

Американський легкоатлет Ноа Лайлс здобув “бронзу” Олімпійських ігор-2024 на дистанції у 200 метрів. При цьому після фінішу спортсмен зізнався журналістам ESPN, що змагався хворим на COVID-19.

Париж-2024 — другі Олімпійські ігри для спортсмена. На змаганнях у Токіо спринтер здобув “бронзу” на дистанції у 200 метрів, пропустивши вперед Андре де Грассе з Канади та Кеннета Беднарека з США. Ігри у Парижі Лайлс розпочав з “золота” на 100-метрівці, після чого був одним з головних фаворитів на дистанції 200 метрів.

Проте на 200-метрівці Лайлс здобув лише “бронзу”: поступився бостванцю Леціле Тебого та партнеру по збірній Беднареку. А після забігу спортсмену знадобилася медична допомога. Відразу після завершення забігу він сів біля доріжки, а до нього направились медики збірної США.

Американський спринтер Лайлс виграв “бронзу” Олімпійських ігор з позитивним тестом на коронавірус: як йому це вдалося
Ноа Лайлс отримав медичну допомогу після 200-метрівки на Олімпіаді-2024. LAPRESSE
Після завершення змагань спортсмен зізнався, що біг у фіналі з хворобою. За два дні до старту в нього діагностували коронавірус.

“Я склав позитивний тест близько 5-ї години ранку у вівторок, — сказав Лайлс, одягнений у захисну маску у мікстзоні медіа. — Я прокинувся серед ночі, відчував озноб, біль у горлі. Подумав, що варто перевіритись”.

За словами легкоатлета, коли стало відомо про результат тесту, він покинув олімпійське селище та перейшов на карантин у сусідньому готелі. Ноа наголосив, що не вживав жодних ліків, окрім дозволених. При цьому спортсмен продовжував готуватись до змагань у четвер.

“Я все ще хотів бігти й тренери сказали, що це все ще можливо, тож ми просто трималися якомога далі від усіх [і продовжували підготовку]. Я знав, що якщо приїхав сюди вигравати, то повинен віддати все, що можу”.

На питання, чому спортсмен не сказав нікому про хворобу, Лайлс навів два аргументи. Обидва — психологічного характеру.

“По-перше, ми не хотіли, щоб усі впадали в паніку. Ми прагнули, щоб [суперники] також могли змагатись на максимумі. По-друге, ви ніколи не захочете казати конкурентам, що ви хворі. Чому ви маєте давати їм перевагу над собою?”, — сказав журналістам Ноа.
На Олімпіаді-2024 спортсмен також заявлений на естафету 4х100 метрів за збірну США. Лайлс повідомив, що ще не знає, чи стартуватиме, проте вважає, що американці здатні перемогти й без нього.

“Я поговорю з тренерами. Буду дуже чесним і прозорим з ними, і дозволю їм вирішити. Я вірю, що б не трапилося, команда здатна впоратися з будь-чим. Ми тренувалися разом: вони здатні перемогти й побити стільки рекордів, скільки захочуть”, — підсумував легкоатлет.

Змагання з естафетного бігу 4х100 метрів на Олімпіаді-2024 відбудуться у змагальний день п’ятниці, 9 серпня. Початок — о 20:47 за київським часом.

Суспільне Спорт

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x