Легка атлетика

Дорощук – про кваліфікацію Олімпіади: Було важко фізично, психологічно все зібрати докупи

Олег Дорощук став єдиним українцем, що кваліфікувалася до фіналу Олімпійських ігор-2024 зі стрибків у висоту серед чоловіків. Відбіркова стадія змагань відбулася впродовж ранкової сесії середи, 7 серпня.

Враженнями від кваліфікації та організації першої дорослої Олімпіади у кар’єрі, а також очікуваннями від медального раунду, Дорощук поділився в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Навіщо стрибали 2.27 метра у відборі:

“[Організатори] хотіли одну людину відсіяти. Я саме думав, щоб 2.27 метра стрибати, не дивився на табло, не знав, скільки учасників взяло. Було важко фізично, психологічно все зібрати докупи”.

Як минули останні тижні підготовки до Ігор-2024:

“Все супер. Ми були в Атіні поруч із Ліллем, там вся збірна була. Прикольно, туди багато обладнання привезли для відновлення”.

Як відрізняються доросла та юнацька Олімпіади:

“Насправді, коли лише заїхав у це олімпійське селище [Парижа], нічого не відрізнялося від того, як це було в Буенос-Айресі. Не було ефекту «вау», що це олімпійське селище. Дійсно схоже, і це, мені здається, мені лише на користь пішло, бо я не ходжу і не розглядаю днями все, бо територія [селища] велика”.

Скільки потрібно стрибати на медаль:

“У район 2.35 м. Скільки буде за відчуттями? Важко зараз загадувати. Сьогоднішній день такий — кваліфікацію пройшов. Сподіваюся на кращі стрибки. Як показує практика, якщо у кваліфікації не дуже все йде, то у фіналі я стрибаю краще. Будемо сподіватися на цю статистику, що вона тут теж зіграє і буде не навпаки”.

Про атмосферу легкоатлетичного стадіону в Парижі:

“Це просто такий кайф. Ми пройшли все коло, і кожна людина тобі аплодує, вперше тебе бачить і вітає, що ти пройшов далі. Це дуже круто. Я навіть боявся просити якихось оплесків, щоб мене не здуло цими оваціями, це класно. Але ранкові сесії [такі, що] я лише в колрумі прокинувся”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x