Гімнастика

Чепурний: Поки у нас у гімнастиці відбувається якась незрозуміла битва за владу, так і ми програємо на Олімпіаді

Український гімнаст Назар Чепурний прокоментував 6-ту позицію у фіналі Олімпійських ігор у Парижі в опорному стрибку.

– Отже, Назаре, насправді перша твоя Олімпіада. Ти сьогодні відкривав цей фінал. Наскільки важко було саме першим стартувати сьогодні? 

– Звісно, це важко було. Були там певні переживання, але зі своєю роботою впорався.

– Ти вирішив не ризикувати, не робити 6.0, залишив програму такою, як є. Пам’ятаю, ти ще в Києві говорив, що навряд чи ти будеш ризикувати з цією історією. З чим саме було пов’язане це рішення? І ось чому саме вирішив не піти, можливо, в ризик? 

– З тим, що було недостатньо часу підготувати його до Олімпійських ігор, а виходити з Олімпійських ігор інвалідом якось не дуже хотілося. Стрибок без виконання ніколи не виконується, тому часу не вистачило і, звісно, я його не зробив.

– Як ти оціниш, в принципі, сьогоднішній фінал? Були хороші можливості насправді зачепитися за нагороду. Я розумію, що ти засмучений дуже сильно своїм результатом, ти не задоволений, в принципі, взагалі?

– Ні, чому? Я задоволений своїми стрибками. Десь плюс-мінус краще, десь плюс-мінус гірше, але не вважаю, що вони були набагато гірші, ніж у хлопців з інших країн, тому хочу окремо подякувати. Не знаю, кому саме, але гадаю, деякі зрозуміють. Поки у нас у гімнастиці відбувається якась незрозуміла битва за владу, так і програються медалі на Олімпійських іграх, чемпіонатах Європи і на етапах Кубка світу.

Тому що це вже не перший випадок, коли через те, що в нас немає суддів, які б боролися за спортсменів, нас і двигають всюди, де тільки попало. Цьому приклад був чемпіонат Європи, де за краще виконання другого стрибка я отримав на пів бала практично меншу оцінку, ніж потрібно було. Але та оцінка була цілком необґрунтована.

Також це було на етапі Кубка світу, коли подали протест і потім в останній момент поміняли мене на друге місце. Так само і зараз. Таке відчуття, наче все було вирішено до того, як ти заходив на подіум.

– Чи був якийсь психологічний тиск перед початком сьогоднішнього фіналу? Чи насправді нічого такого стороннього не відбувалося? 

– Ні, я налаштовувався тільки на те, як найкращим чином виконати свою роботу. Плюс-мінус вийшло, плюс-мінус не вийшло, але так.

– Ти сказав про те, що є певний розподіл у федераціях. Чи відбувалося щось перед фіналом сьогодні? Щось, можливо, хтось тобі десь говорив чи ні? 

– Це відбувається не сьогодні. Це відбувається вже протягом довгого часу. Під час всієї підготовки і ніяк не зупиняється, – сказав Чепурний.

Суспільне Спорт

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x