Інші види спорту

Українка шаблістка відреагувала на заміну під час плейоф до “золота” Олімпіади: я перегоріла

Збірна України з фехтування на шаблях стала чемпіонкою Олімпійських ігор-2024. У фіналі українки перемогли команду Республіки Корея: програючи перед фінальним раундом у три удари, українки в останньому бою Ольги Харлан здійснили камбек та перемогли.

Шлях до “золота” України на Олімпіаді-2024 у жіночій командній шаблі складався з трьох раундів. Українки по черзі вибили з турніру збірні Італії, Японії, після чого у фіналі Республіку Корея. При цьому вже по ходу півфінального матчу проти японок “синьо-жовті” внесли зміну у склад, замінивши Олену Кравацьку на Юлію Бакастову, яка поїхала на Олімпіаду як запасна.

Що сталося?
Заміна Кравацької відбулася на тлі невдалих раундів шаблістки у матчах збірної України. Шаблістка не виграла жодного раунду у командному турнірі і натомість програвала з великою різницею у боях за своєї участі — спершу італійці Ірене Веккі (4:10) у сьомому раунді, після чого ще один — японці Рісі Такашімі (2:9) у четвертому бою півфіналу.

Другу частину шляху до золотої медалі Україна закінчувала саме з Бакастовою і вже не могла можливості провести заміну фехтувальниці навіть у випадку потенційної травми.

Бакастова також програла з великою різницею два раунди у фіналі Олімпіади-2024 — Джон Хайон (3:7) та Джон Енхе (1:5), однак в останньому своєму бою звела до нічиєї раунд проти Чой Себін (5:5).

Після здобуття “золота” Суспільне Спорт запитало у шаблісток щодо заміни, яка сталася по ходу командного турніру. Кравацька вважає, що причина такого виступу пов’язана з тим, що вона “перегоріла”.

“Важко відповісти на це питання. Мабуть, перегоріла на емоціях. Не змогла зібрати себе докупи у відповідальний момент. Звісно, тренер вирішив зробити заміну, і це була гарна ідея”, — сказала Кравацька.

Щодо Бакастової, то шаблістка наголошує: не мала часу на хвилювання, хоча його відчувала. “Треба було просто робити”, — додала українська шаблістка.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x