Гімнастика

Байлз повторила історичний рекорд Олімпійських ігор

Американська спортивна гімнастка Сімон Байлз повторила історичний рекорд Олімпіад, здобувши “золото” у фіналі особистого багатоборства на Іграх у Парижі.

Байлз змагалася у фіналі особистого багатоборства вдруге у кар’єрі після “золота” на Іграх у Ріо у 2016 році. Попри те, що американська гімнастка виступала після цього на наступній Олімпіаді у Токіо і навіть показала найкращий результат у кваліфікації, у фіналі особистого багатоборства вона не змагалася через проблеми з психічним здоров’ям.

У Парижі Байлз теж виграла кваліфікацію. А після здобуття “золота” зі збірною США у командному багатоборстві виграла й в особистому: набрала 59.131 бала за сумою на чотирьох снарядах.

У фіналі Байлз отримала найвищі оцінки в усіх видах програми, окрім вправ на різновисоких брусах. Спортсменка випередила найближчу суперницю, бразильську гімнастку Ребекку Андраде, на 1.199 бала.

Завдяки цьому “золоту” Байлз стала 2-разовою олімпійською чемпіонкою в особистому багатоборстві. І повторила досягнення, яке підкорювалося лише двом гімнасткам за всю історію: Ларисі Латиніній та Вірі Чаславській.

Досягнення Байлз стало історичним ще й тому, що вона стала першою гімнасткою в історії Олімпіади з двома золотими медалями в багатоборстві, які не були здобуті поспіль. Між першим та другим “золотом” американки минуло вісім років.

Усі 2-разові олімпійські чемпіонки в особистому багатоборстві
Лариса Латиніна (СРСР): 1956, 1960 роки
Віра Чаславська (Чехословаччина): 1964, 1968 роки
Сімон Байлз (США): 2016, 2024 роки

Які ще досягнення встановила Сімон Байлз після фіналу в особистому багатоборстві?
Стала найстаршою олімпійською чемпіонкою в особистому багатоборстві за останні 52 роки — у 27 років. У 1952 році золоту нагороду у багатоборстві виборола Марія Гороховська з СРСР — у 30-річному віці.
Здобула шосте олімпійське “золото”: чотири виборола у Ріо-2016 і ще два — у Парижі-2024.
Загалом на рахунку Байлз вже дев’ять олімпійських нагород: п’ять — у Ріо-2016, дві — у Токіо-2020 та дві — у Парижі-2024.
За загальною кількістю нагород з Олімпійських ігор та чемпіонатів світу (29 медалей) посідає друге місце в історії спортивної гімнастики, поступаючись тільки Ларисі Латиніній (32 медалі).
Байлз також подолала кваліфікацію у вільних вправах, на колоді та опорному стрибку, що дозволить їй поборотись за більшу кількість нагород на Іграх-2024.

Розклад наступних змагань Симони Байлз на Олімпіаді-2024
3 серпня. Опорний стрибок
5 серпня. Колода, вільні вправи.

Суспільне Спорт

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x