Теніс

Костюк: рада тому, як все складається на Олімпіаді

Україна матиме представницю у чвертьфіналі одиночного тенісного турніру на Олімпіаді-2024. Туди пройшла Марта Костюк, яка у трьохсетовому матчі обіграла восьму ракетку світу Марію Саккарі.

Після перемоги над Саккарі Костюк дала ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт у Парижі, де поділилася емоціями від виходу у чвертьфінал та важкої гри проти грекині.

Про виступи за збірну України

“Я за країну добре граю. Є ті, кому за країну грати складніше, нервують більше. Я такого не бачила. Підходила до Олімпіади просто як до турніру, і рада тому, як все складається. Починаю набирати форму, яка була близька до початку року. Використовую турнір не лише для того, щоб представляти країну, але й набирати форму. Поки що виходить”.

Про вплив спеки на гру проти Саккарі

“Мені було набагато важче [у понеділок]. Не знаю, чому, бо [у вівторок] було набагато гірше. Можливо через те, що я не очікувала, що буде так спекотно — не знаю. Я готувалася до цієї спеки, випила ще [у понеділок] два літри води, щоб не було зневоднення. Не можу сказати, що сильно відчувала спеку — так, було важко, особливо у першому сеті м’яч летів, мабуть, сильніше, ніж у попередніх матчах”.

Про перемогу над Саккарі

“Рада, що впоралася та змогла якось виграти цей матч. Поки не знаю, як, у мене ніколи в житті не було такого, як [в 1/8 фіналу] з подачею. Навіть не знаю, скільки подвійних помилок мала — не буду навіть дивитися. Можливо, зіграв фактор нервів, бо я почала матч впевнено, а потім не знаю, що зі мною трапилося. Обіграти гравчиню з топ-10 без подачі — це не топ досягнень у моїй кар’єрі”.

Про наступний матч проти Донни Векич на Олімпіаді

“Коли я виходила на матч, то знала, що гратиму проти Векич. Чесно кажучи, не знаю, кому я була б більше рада — Коко [Гофф] чи Донні. Але, думаю, на довгу і якщо брати рівень гравчинь, то мені краще, що потрапила Донна. Попри те, що на Ролан Гарросі я [зіграла проти неї] дуже жахливий матч, була у дуже поганій формі в голові, але матч все одно був дуже близьким. Налаштована на всі 100% і готуватимуся до матчу. Побачимо, як складеться, може “олімпійська магія” спрацює”.

На Олімпіаді-2024 Костюк продовжить виступи лише в одиночному розряді — знялася з парного, де мала грати з Даяною Ястремською через те, що організатори не перенесли їхній матч на 31 липня.

Гра Костюк проти Векич розпочнеться не раніше 21:30 за Києвом — відбудеться на центральному корті “Ролан Гарросу”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x