Футбол

Микитин: Сьогодні буде останній шанс для Олімпійської збірної

27 липня олімпійська збірна України U-23 на Іграх-2024 у Франції проведе черговий поєдинок – з марокканцями.

Колишній гравець національної збірної України Володимир Микитин в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від сьогоднішнього матчу підопічних Руслана Ротаня:

– Цей поєдинок сміливо можна назвати фінальним. Адже у випадку чергової втрати очок шанси в українців здобути перепустку до наступного раунду стануть мізерними.

– В стартовому турі з Іраком підопічні Руслана Ротаня провели різні тайми. Чим можна пояснити такі перепади в грі, які й призвели в підсумку до сенсаційної поразки?

– Важко дати вичерпну відповідь, можливо, є якісь негаразди в середині колективу, також не виключено, що в збірній бракує лідерів, які б в скрутну хвилину взяли гру на себе. Тут можна погодитися з керманичем Ротанем, що наші віддали свої три очки.

– Ви бачили гру інших суперників українців – Марокко та Аргентини?

– Так, і одержав насолоду від побаченого. Суперники продемонстрували високий рівень підготовки, особливо сильне враження залишилося від швидкого переходу від оборони до наступу. Зрештою, це й не дивно: в лавах марокканців та аргентинців чимало гравців національних збірних, які зараз на видноті в світовому футболі.

– Завдяки яким «козирям» українці сьогодні можуть скласти конкуренцію марокканцям, які на старті склали таке сильне враження?

– Дуже багато залежатиме від того, як українці виходитимуть з–під високого пресингу африканців. Якщо налагодять гру у відборі й з допомогою розрізних передач будуть знаходити вразливі місця в вільних зонах суперника, то є шанси дати бій.Тим паче, що наші нападники – Краснопір і Сікан – можуть втекти від опікунів. В позиційній боротьбі буде важко обіграти марокканців, бо серед них вистачає індивідуально сильних виконавців. Хочеться нагадати нашим хлопцям, що сьогодні в них чи не останній шанс залишитися в грі, тому мотивація повинна бути максимальною.

– А нічия нас зовсім не влаштовує?

– Думаю, що ні, бо сьогодні Аргентина візьме гору над Іраком й тоді в останньому турі українцям треба буде обов’язково перемагати латиноамериканців. Це практично нереально, бо вони за класом вищі. Втім, давайте не загадувати, головне для початку завдати поразки марокканцям. Тоді інтрига збережеться.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x