Легка атлетика

Румунська легкоатлетка пропустить Олімпіаду через допінг

Румунська стрибунка у довжину Флорентіна Юшко отримала 2-річну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил та не братиме участі в Олімпіаді-2024.

Про це заявив спортивний арбітражний суд (CAS).

У квітні 2023 року, Юшко здала позитивний тест на допінг у позазмагальний час. У крові спортсменки знайшли фуросемід, сечогінний препарат, який є у списку заборонених Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

У лютому Національна антидопінгова організація Румунії висловила Флорентіні лише догану та не усунула її від змагань. Причиною стала “невинуватість або недбалість” легкоатлетки.

Всесвітнє антидопінгове агентство оскаржило рішення румунського комітету у Спортивному арбітражному суді. У CAS вирішили, що румунка не дотрималася стандартів догляду для того, аби мати причину скасувати дискваліфікацію “через відсутність істотної провини або недбалість”.

Спортивний арбітражний суд наклав на Юшко 2-річну дискваліфікацію, починаючи з 1 лютого, і дискваліфікував усі її результати з 23 квітня 2023. Термін дії бану легкоатлетки почали відраховувати з лютого 2024-го, хоча антидопінгове агентство вимагало почати лік дискваліфікації з квітня 2023-го.

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x