Новини Олімпіади

Цікаві факти про Олімпійські ігри 2024: місця проведення змагань

Змагання відбуватимуться у 16 містах Франції, зокрема у Ліллі, Марселі, Ліоні, Бордо та Ніцці. Крім того, на острові Таїті в Тихому океані відбудуться змагання з серфінгу.

Деякі змагання відбудуться у знакових місцях Парижа: пляжний волейбол – під Ейфелевою вежею, урбаністичні види спорту – на площі Згоди (Конкорд), фехтування та тхеквондо – у Гранд-Палі.

Бігова доріжка на стадіоні Стад-де-Франс буде фіолетовою. У 2016 році вона була синя, потім червоною в Токіо у 2021 році. Традиційно бігові доріжки мають червоний колір.

Організатори Паризьких ігор-2024 вигадали унікальний та історичний маршрут марафону. Він проходитиме маршрутом так званого «Жіночого маршу за хлібом», що проходив 5 і 6 жовтня 1789 року під час початкового етапу Великої французької революції. Тоді тисячі парижанок пройшли від Парижа до Версаля, щоб вимагати хліба.

Частина водних змагань проходитимуть у річці Сена, що протікає через Париж. Ще недавно в цій річці було заборонено навіть купатися, але влада провела велику роботу з очищення річки. Після Олімпіади на Сені відкриють близько 20 публічних пляжів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x