Новини Олімпіади

Цікаві факти про Олімпійські ігри 2024: медалі та призові переможцям

Усі 5084 золоті, срібні та бронзові медалі Паризьких ігор будуть прикрашені шестигранним металевим медальйоном, який буде інкрустований як дорогоцінний камінь у дизайні елітного французького ювелірного дому Chaumet (група LVMH).

Метал для медальйона було взято зі складу в Парижі, де зберігаються обрізки оригінального металу, з якого виготовлена Ейфелева вежа.

На зворотному боці всіх олімпійських медалей з 2004 року зображено грецьку богиню Ніку, яка влітає на історичний стадіон «Панатинаїкос» в Афінах, місце проведення перших Олімпійських ігор нового часу. Організатори Ігор у Парижі досягли поступок від Міжнародного олімпійського комітету, що дозволило їм додати на сцену зображення Ейфелевої вежі.

2024-й стане першим роком, коли легкоатлети отримають призові за золоті медалі. МОК не виплачує прямих призових за медалі, але Міжнародна легкоатлетична асоціація (WA) у квітні оголосила, що золоті медалісти у легкоатлетичних видах спорту на Олімпіаді-2024 у Парижі отримають грошові призи. Переможці кожного з 48 легкоатлетичних змагань отримають по 50 000 доларів, а естафетні команди отримають таку ж суму, яка буде поділена між спортсменами.

Міжнародна боксерська асоціація (IBA) оголосила у травні, що золоті медалісти отримають 100 000 доларів, срібні – по 50 000, бронзові – по 25 000. Причому у всіх випадках спортсмен отримає половину суми, а його НОК та тренер – по 25%.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x