Гімнастика

Японська гімнастка пропустить ОІ-2024 через порушення кодексу поведінки

Капітанка жіночої збірної Японії зі спортивної гімнастики Шоко Міята пропустить Олімпійські ігри-2024. Про це під час пресконференції повідомила Японська асоціація гімнастики.

19-річна гімнастка Шоко Міята порушила кодекс поведінки японських спортсменів – курила і вживала алкоголь у житловому корпусі Національного навчального центру (NTC) у Токіо. Це є порушенням правил Олімпійського комітету Японії (JOC) і кодексу поведінки Асоціації гімнастики, оскільки в Японії паління та вживання алкоголю дозволене з 20 років.

З цієї причини спортивну гімнастку відкликали з тренувального табору в Монако. Через порушення правил спортсменка не дебютує на Олімпіаді-2024. Сама спортсменка підтвердила те, що палила, однак наголосила, що це було пов’язано з тиском через участь в Іграх.

“Був великий тиск [перед Іграми], я хотіла досягти своєї змагальної мети. Це змусило мене зробити такий вчинок”, – цитує Міяту японське видання The Sankei Shimbun.

Особистий тренер Міяти Муцумі Хараду попросив розуміння у людей, попри те, що поведінка спортсменки була необачною.

“Ми приносимо щирі вибачення за це. В останні дні вона відчувала такий сильний тиск. Я б просив людей це зрозуміти”, – цитує Хараду видання Reuters.

Після зняття Міяти з Олімпіади, асоціація повідомила, що не робитиме заміну. Відтак Японію у спортивній гімнастиці представлять чотири спортсменки замість п’яти.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x