Новини ОлімпіадиІнші види спорту

Нагороди Олімпійських ігор — 2024: у чому унікальність медалей

26 липня в Парижі стартують літні Олімпійські ігри. Буде розіграно 329 комплектів нагород. Які медалі отримають переможці?

Медалі Літніх Олімпійських ігор мають свою унікальність. Усі, хто завоюють золото, срібло або бронзу — отримають шматочок Франції, який заберуть з собою.

Про унікальність медалей
Медалі для Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року в Парижі мають унікальний та символічний вигляд. Кожна медаль міститиме 18-грамовий шестикутний шматок Ейфелевої вежі — відомого символу Парижа. Ці фрагменти отримані під час ремонтних робіт у 20-му столітті. Медалі мають діаметр орієнтовно 8 см і важать десь 500 грамів. На медалі буде зображено емблему Олімпійських ігор — 2024. Всього на Олімпійських та Паралімпійських іграх буде вручено понад 5000 медалей.

Про емблему
Емблема літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року — данина поваги культурній спадщині Франції, на яку надихнув стиль арт-деко. Емблема складається із символічного ображення Маріанни, національного уособлення Франції, та олімпійського полум’я. Емблема символізує «силу і магію Ігор», а також те, що Ігри проводяться «для людей». Використання жіночої фігури на емблемі також данина Літнім Олімпійським іграм 1900 року в Парижі, які стали першими, в яких брали участь жінки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x