Легка атлетика

Дорощук: Ми розраховували на участь в Олімпійських іграх

Вперше з 2016 року Кіровоградщина має представників на участь у цьогорічних Олімпійських іграх, які пройдуть у Парижі. Про плани та очікування від найголовніших світових змагань розповіли на брифінгу у Кіровоградській ОВА. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, нині область представлена двома кандидатами на участь – легкоатлетом Олегом Дорощуком та скелелазом Ярославом Ткачем.

Тренер легкоатлета – стрибуна у висоту Олега Дорощука Геннадій Здітовецький констатував  – конкуренція у стрибках у висоту потужна.

«У легкій атлетиці, мабуть, як і в інших видах спорту, були встановлені олімпійські нормативи, за умови виконання яких спортсмени автоматично потрапляли в олімпійські збірні команди. У нас в легкій атлетиці встановлені дуже високі нормативи. Їх на цей час виконали 9 легкоатлетів. Мова йде про стрибки у висоту. Допускається на участь у Олімпіаді 32 стрибуни, тобто 9 виконали норматив, інші допускаються за результатами світового рейтингу. На сьогодні Олег Дорощук на 14 місці, але оскільки він у Львові виграв чемпіонат України, то його рейтинг трохи покращиться. У будь-якому випадку він виконав всі умови та поїде на Олімпійські ігри у Париж», – зазначив Геннадій Здітовецький.

Головні конкуренти кропивничанина – представники Італії, Катару, Америки, Кореї та Нової Зеландії. Ці спортсмени уже брали участь у минулих Олімпіадах і завойовували призові місця або ж ставали чемпіонами Олімпійських ігор.

«Ми розраховували на участь в Олімпійських іграх, – зазначив легкоатлет Олег Дорощук. – Я сподіваюся, що результат на Олімпійських іграх буде кращим. Наразі маю добрий стан здоров’я порівняно з минулорічним літнім сезоном, коли я мав пошкодження ахіла. У цьому сезоні йде нормальна підготовка, по фізичному стані мене нічого не турбує».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x