Водні види спортуВиділені новини

Алтухов проаналізував відбір на свою третю Олімпіаду

На Іграх у Парижі збірна України з веслування на байдарках і каное буде представлена складом з дев’яти спортсменів. Останнім ліцензію на Олімпіаду отримав каноїст Павло Алтухов, який змагатиметься в одиночці на дистанції 1000 м: здобув її завдяки перерозподілу квот після відмови від неї представників Океанії.

При цьому Олімпіада-2024 стане третьою у кар’єрі Алтухова, за цим показником серед всіх веслувальників він поступається лише Юрію Чебану (4). А на дебютних для себе Іграх у Ріо у 2016 році зупинився за крок від медалі — посів четверте місце.

Український каноїст дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт під час підготовки до Олімпійських ігор, яку збірна проводить на тренувальній базі біля Обухова. Алтухов розповів про емоції від отримання ліцензії завдяки перерозподілу, очікування від Олімпіади у Парижі, а також про підготовку до змагань.

Про отриману ліцензію через перерозподіл

“Це було трішки несподівано, але й очікувано. Чекав на цей перерозподіл, на офіційне підтвердження. Були й різні новини, але сталося як і мало статися. Ліцензію [отримав] за мій тогорічний виступ на чемпіонаті світу: у фіналі я був восьмим, ліцензії роздавали по сьоме [місце]. Надалі вона перейшла законно мені”.

Як вплинув факт отримання ліцензії на Олімпіаду в останній момент

“Звісно, це вплинуло, бо вже мало часу залишилося, щоб підготуватися. Ми швидко одразу зібралися та поїхали до тренувального табору. Ми перед цим виступили на чемпіонаті Європи, тому нормально, мали трішки перерви. А потім спакували речі та приїхали в Київ, щоб готуватися”.

Про очікування від Олімпіади у Парижі

“Про спортивні результати не буду загадувати, бо так робити непотрібно. Хочеш розсмішити Бога — розкажи про свої плани (сміється). А про сам Париж — звісно, що цікаво. Раніше Олімпіада була на іншому континенті або дуже далеко від дому. А тут Олімпіада у Європі та ще й у такому красивому місті, як Париж.
Хочеться подивитися, що нам підготували організатори. Бо як починаєш читати — вони хотіли зробити щось особливе. Можливо Париж, як столиця моди, [запропонує] щось екстравагантне в олімпійському селищі та на аренах. Лише приємні очікування, чекаю з нетерпінням”.

Про церемонію відкриття Олімпіади на річці Сена

“Наш вид спорту, зазвичай, наприкінці Олімпійських ігор, і ми ніколи не потрапляємо на церемонію відкриття. Але будемо десь спостерігати по телевізору. А там, дай Боже, побуваємо на церемонії закриття”.

Про подальші плани після Олімпіади-2024

“Що буде після Олімпіади? Це вже буде видно, вся увага зараз на іншому і потрібно готуватися саме до цих змагань. А що буде далі — вирішимо по приїзду”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x