Новини Олімпіади

Талібан не визнаватиме спортсменок Афганістану в жіночих змаганнях ОІ-2024

Радикальний ісламістський рух Талібан, що контролює владу в Афганістані, не визнаватиме представниць країни у жіночих турнірах Олімпіади-2024, передає агентство AFP.

Міжнародний олімпійський комітет запросив на Ігри-2024 шістьох представників Афганістану. Три спортсменки мають стартувати в жіночих турнірах з легкої атлетики та велоспорту.

Речник МОК Марк Адамс повідомив, що організація обговорює участь спортсменок з Афганістану лише з місцевим національним олімпійським комітетом, який в особі президента і генерального секретаря продовжує роботу за межами країни.

Також за межами країни базуються всі три спортсменки Афганістану, які отримали запрошення на Ігри. Зокрема, це легкоатлетка Камія Юсуфі — прапороносиця збірної Афганістану на Олімпіаді в Токіо, яка у 2021-му, після захоплення влади Талібаном, була змушена емігрувати до Ірану.

Талібан після захоплення влади в Афганістані обмежив доступ місцевих жінок до освіти, працевлаштування та публічного простору. У коментарі AFP речник спортивного директорату Талібану заявив, що “жіночий спорт в Афганістані зупинено”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x